Стара Загора. Кметът Живко Тодоров ще се срещне с бадминтонистката

...
Стара Загора. Кметът Живко Тодоров ще се срещне с бадминтонистката
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров ще се срещне с националната състезателка по бадминтон Мария Делчева на 21 май

Стара Загора. Кметът Живко Тодоров ще се срещне с бадминтонистката Мария Делчева
На 21 май 2108 година в 13.00 часа в общинската зала 203 кметът Живко Тодоров ще се срещне с националната състезателка по бадминтон Мария Делчева, която ще показа Стара Загора през октомври на III-те летни Младежки олимпийски игри в Буенос Айрес, Аржентина. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . 17-годишната ученичка от София е възпитаничка на именитата старозагорска школа в бадминтона. Неин ментор и треньор от 4 години е известният старозагорски бадминтонист Слънчезар Цанков. Мария бе определена за „ Най-перспективен играч “ на Стара Загора за 2017 година.
През уикенда състезателката на старозагорския Спортен клуб „ Бадминтон “ ще взе участие в Балканиадата за мъже и дами, която ще се организира в гръцкия град Орестиада. През септември ѝ следва друго огромно тестване - присъединяване в Европейското състезание в Естония, а през ноември - Световно състезание в Торонто - Канада.
Мария приключи най-успешната в спортната си кариера 2017 година - № 1 в Европейската класация и № 5 в Световната класация за девойки до 19 година Тя завоюва 12 първи, 4 втори и 3 трети места, има и доста други призови класирания от редица интернационалните надпревари. Сега нейната цел е призово класиране на самата Олимпиада.
Мария Делчева е лауреат на тазгодишните Десети награди " Успелите деца на България – 2017 “ на Фондация " Димитър Бербатов ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР