Стара Загора. Кметът Живко Тодоров разпореди мерки за справяне със

...
Стара Загора. Кметът Живко Тодоров разпореди мерки за справяне със
Коментари Харесай

Стара Загора: Кметът Живко Тодоров разпореди мерки за справяне със зимната обстановка е общината

Стара Загора. Кметът Живко Тодоров разпореди ограничения за справяне със зимната конюнктура в Община Стара Загора, по отношение на подготовката за работа при усложнени зимни условия през зимния интервал на 2018/2019 година и понижаване на следствията за популацията и сериозната инфраструктура. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . До 30.11.2018 година ще се заседава Щаба за осъществяване на Плана за отбрана при бедствия за разискване на готовността на общината за превъзмогване на зародили затруднения през зимния интервал и образуване на координацията сред всички участници в дейностите по зимно поддържане на общинската пътна мрежа и улиците в обитаемоте места.
При снеговалежи или пораждане на заледявания, притежателите и ползвателите на търговски обекти, шефове на търговски сдружения, образователни заведения, здания за публично обслужване и шефовете на етажни собствености би трябвало да подхващат ограничения за премахване на снежната завивка и заледяванията по прилежащите тротоари и други пешеходни зони. Управителите на търговски сдружения, в това число и тези с общинско присъединяване, при снеговалежи и заледявания следва да подхващат ограничения за поддържане на проходимостта на вътрешните пътища в рамките на територията на предприятието. Това се споделя в заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, по отношение на подготовката за работа при усложнени зимни условия през сезон 2018/2019 година и предприемане на превантивни ограничения за понижаване на следствията за популацията и сериозната инфраструктура.
Изхвърлянето на горими предмети и боклуци от печки да се прави в специфични съдове, сложени наоколо до съдовете за твърди битови боклуци, а при приемане на информация от Националния институт по хидрология и метеорология към Българска академия на науките, за предстоящо настъпване на рискови метеорологични феномени, (снеговалежи, снегонавявания и обледенявания), е належащо да се сведе до най-малко излизането навън и потреблението на МПС, се споделя още в заповедта.
При придвижване по тротоари, наоколо до жилищни и публични здания, да се следи за заплаха от рухване на ледени висулки. Препоръчително е жителите на община Стара Загара да се срещнат с разпоредбите за държание при пораждане на снегонавявания и обледявания, оповестени на електронната страницата на Община Стара Загора.
Собствениците на коли следва да приготвят машините за напредване при зимни условия, като ревизират положението на отоплителните системи, степента на изхабяване на гумите, положението на акумулаторите и други, изискващи се от Правилника за използване на Закона за придвижването по пътищата.
В персоналните коли е целесъобразно да се слагат оборудвани раници със „ Семеен комплект за бедствия “. Списъкът на нужния и целесъобразен багаж за бедствия, както и заповедите на кмета са оповестени на електронната страницата на общинската администрация - https://www.starazagora.bg/bg/obyavleniya/zapoved-za-opredelyane-na-prevantivni-merki-pri-zimni-usloviya. При констатиране съществуването на закани, застрашаващи здравето и живота на хората, неотложно да се предава информация на народен телефон за незабавни повиквания - 112.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР