Стара Загора. Истински подарък за Европейския град на спорта 2017“

...
Стара Загора. Истински подарък за Европейския град на спорта 2017“
Коментари Харесай

Стара Загора: България триумфира на Балканиадата за юноши по волейбол

Стара Загора. Истински подарък за „ Европейския град на спорта 2017 “ сервираха нощес в Стара Загора националите ни, които завоюваха купата на Балканиадата по волейбол за юноши до 17 години. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора. Водени от треньора Драган Иванов те победиха Сърбия с 3:1 (25:27, 25:17, 25:18, 25:14), и подвигнаха купата в Общинската спортна зала „ Стара Загора “. Така волейболистите ни приключиха генералната подготовка преди Европейското състезание 2017 в Турция (3-11 юли) и дадоха поръчка и очаквания за медали. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова сервира поздравления на спечелилите и благопожелание за сполучливо показване на европейския шампионат.
Първият гейм мина извънредно равностойно, като двата отбора на няколко пъти сменяха водачеството. Напрежението в българския отбор обаче, докара до няколко наивни неточности и противникът дръпна с 21:18. Сърбите пропуснаха първия си геймбол при 24:22, а по-късно нашите направиха сполучлив блок и изравниха за 24:24. Гостите въпреки всичко надвиха в решителния миг и затвориха частта с 27:25.
При пасив от 1:4 треньорът Драго Иванов изиска таймаут при започване на втория гейм и още до първото спиране „ лъвчетата “ обърнаха до 8:6. Те продължиха да преобладават и задатъкът им до втората пауза стигна 7 точки - 16:9, а по-късно разумно и справедливо се стигна до тъждество в геймовете 1:1 след 25:17 за България.
Възползвайки се от психическото си преимущество, младите ни волейболисти започнаха мощно и третия гейм. Те поведоха с 8:4, а по-късно и с 14:7, само че непонятен срив в редиците ни докара до тъждество 16:16. За наслада на почитателите в Стара Загора трагичните мигове в гейма свършиха дотук и българският тим завоюва частта с 25:18.
С оглед на развиването на мача и безапелационното българско превъзходство, четвъртият гейм се трансформира в предстоящ свършек на дуела, а с това и на целия шампионат. Националите ни завоюваха с разлика, като оставиха противника на 14 точки. С това България приключи с победа с 3:1 гейма и победи с балканска купа, а Сърбия остана със сребърните оценки.
Крайно класиране на Балканиадата 2017 за юноши до 17 години:
1. България
2. Сърбия
3. Турция
4. Босна и Херцеговина
5. Румъния
6.Молдова
7. Черна гора
8. Македония
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР