Стара Загора. Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев,

...
Стара Загора. Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев,
Коментари Харесай

Стара Загора: Обявиха оценките на представените проекти за сграда на мястото на Стария съвет в града

Стара Загора. Идейното предложение на колектива от архитекти Георги Чернев, Ива Алтънова и Петър Киряков събра най-висока оценка в състезанието, разгласен по Закона за публичните поръчки, за „ Създаване на обемно-пространствено решение за постройка в УПИ XV-679, кв. 1 по проекта на град Стара Загора “, разгласи основният проектант на Община Стара Загора Виктория Грозева. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Проектите, целящи да дадат визия на постройка, която да бъде построена на мястото на към този момент отстраненото и рисково здание, известно в Стара Загора като Стария съвет, бяха показани през днешния ден. За първи път стана ясно и кои са участниците в него, оценките, които са получили, както и класирането им, според условията на Закона за публичните поръчки. Тепърва следва да се разискват и детайлите на предлагането.
Общо показаните планове за визия са пет, като няма недопусната концепция, стана ясно по време на съвещанието на журито. То бе в състав – арх. Виктория Грозева, арх. Иван Иванов, представител на Съюза на архитектите, ландашафтните архитекти Димитър Николов и Бистра Ангелова, арх. Красимир Джеджев, представител на Камара на архитектите, който на днешното съвещание бе заместван от арх. Стойко Илчев, както и основният специалист от Отдел „ Обществени поръчки “ на Община Стара Загора Стойка Иванова.
„ Срокът бе къс, само че успяхме да се оправим и да представим тази добра концепция “, сподели арх. Георги Чернев, който е част от колектива, спечелил най-голям резултат. „ В постройката има и философия, вграден е признакът на птицата феникс. Надяваме се това да разсъни символика у хората. Тепърва ще има разискване на плана, което Камарата на архитектите в България желае да провежда в допълнение “, изясни той.
Идеята на колектива съставлява постройка, с към 4 хиляди кв м обща застроена повърхност, с подземни места за паркиране, от страната на ул. „ Св. Княз Борис “, посредством преносима платформа, два сутерена, коктейлна и изложбена зали, както и пространство за търговски обекти като арт кафе. За реализирането на постройката, проектанският екип е заложил на екологични материали, както и внедряване на ефикасни системи за икономисване на индустриална сила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР