Стара Загора. И тази година Община Стара Загора организира честване

...
Стара Загора. И тази година Община Стара Загора организира честване
Коментари Харесай

С тържествена заря и празнично шествие ще бъде отбелязан Денят на Стара Загора на 5 октомври

Стара Загора. И тази година Община Стара Загора провежда честване на 5 октомври – Ден на Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на общината . С Тържествена заря – инспекция и поднасяне гирлянд на славата ще стартират тържествата отдадени на деня на Стара Загора и 140 години от възобновяване на града. Тя ще се организира на 4 октомври от 19.00 часа на площада пред Общината.
В деня на празника от 8.00 часа в Катедралния храм „ Св. Николай “ ще бъде отслужена Божествена света литургия.
В 9.00 часа в парк „ Пети октомври “ признателните потомци ще отдадат респект на починалите за свободата и радетелите за възобновяване на опожарения ни град през Руско-турската война. Ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника „ Защитниците на Стара Загора -19 юлий 1877 година “ и символичния камък за възобновяване на Стара Загора.
От 9.30 часа в зала „ П.Р. Славейков “ ще се организира Тържествена сесия на Общински съвет Стара Загора, на която ще бъдат оповестени новите носители на званието „ Почетен жител на Стара Загора.
В 10.00 часа на актуализирания площад пред Общината стартира Ритуал за издигане на Националното знаме на Република България. По традиция актуалният кмет ще съобщи символичния ключ на града на новоизбрания кмет на Млада Загора.
Старозагорският митрополит Киприан и свещеници ще отслужат Празничен водосвет и молитва за Стара Загора.
От площада в 10.30 часа ще тръгне празничното шествие по бул. „ Цар Симеон Велики “, в което ще се включат представителни групи от старозагорските детски градини и учебни заведения. Малчуганите от детските заведения в града ще се превъплътят в приказни герои, а всяко учебно заведение ще показа по атрактивен метод специалностите, по които се образоват възпитаниците му. Парад на мажоретките и на духовите оркестри ще добави страстта за празника.
Традиционна годишна галерия на старозагорските художници Есенен салон 2019 ще бъде открита в 18.00 часа в зала „ Байер “.
Парад на ретро коли пък ще има в парк „ Артилерийски “ от 10.00 до 16.00 часа.
Предвидени са и доста спортни прояви отдадени на 5 октомври. В празничния ден ще се проведат шампионати по спортна пукотевица, по футбол за деца, по тенис на маса, по тенис на корт за купата на кмета, по конен спорт, както и шампионат по пукотевица с лък „ Загорски стрели “. От 20.00 часа стартира Гала вечер по ММА и К -1 „ Гранд Файт Арена 3 “ в Спортна зала „ Стара Загора “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР