Стара Загора. И тази година градският транспорт в Стара Загора

...
Стара Загора. И тази година градският транспорт в Стара Загора
Коментари Харесай

Стара Загора: Градският транспорт в града ще бъде безплатен за ученици и студенти на първия учебен ден

Стара Загора. И тази година градският превоз в Стара Загора ще е безвъзмезден за всички възпитаници и студенти на първия образователен ден – 16 септември. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Инициативата е на кмета Живко Тодоров и е жест към всички учащи се, с благопожелание за сполучлива образователна година.
До първите училищен занятия в Стара Загора ще бъдат освежени и хоризонталните маркировки към образователните заведения в града. Освен това се работи и по замяна на светофарните уредби, като към този момент близо половината са нови. Дейностите са част от втората фаза на плана „ Модернизация и развиване на резистентен градски превоз.
По мотив завръщането на интензивния трафик след лятото и в навечерието на новата образователна година, част от публичния превоз в Стара Загора ще припомня, посредством специфични стикери, че убиването на скоростта избавя животи. Традиционната акция на Радио FM+ и тази година намира поддръжка от старозагорската общинска администрация. Кампанията има за цел да насочи вниманието и на водачите, и на пешеходците да бъдат бдителни и толерантни.
Активни и непрекъснати са дейностите, които води Община Стара Загора, с цел да бъде усъвършенствана сигурността на придвижването. Една от насоките на работа е въвеждането на автоматизирани системи за ръководство на транспортните потоци, с което да се понижат тапите и рисковите обстановки на пътя, само че също по този начин и да се лимитират нездравословните излъчвания от моторните транспортни средства. За оптимално ефикасна организация на придвижването и свеждане до най-малко на предпоставките за допускане на катастрофи работи и общинската Комисия по сигурност на придвижването. Тя води взаимни и координирани дейности с всички институции, които имат отношение към тематиката с безпроблемното секване, шофиране и паркиране в града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР