Стара Загора. Хиляда фиданки от видовете Червен американски дъб“ и

...
Стара Загора. Хиляда фиданки от видовете Червен американски дъб“ и
Коментари Харесай

Хиляда фиданки залесиха край Стара Загора

Стара Загора. Хиляда фиданки от типовете „ Червен американски дъб “ и „ Акация “ бяха залесени през днешния ден на повърхност от към 7 дка на местността „ Магарешка поляна “ до кв. „ Дъбрава “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .
„ На това място, през есента на предходната година, също имаше залесителна акция “, акцентира инж. Петър Заяков, шеф на Регионална дирекция на горите. „ Трудно се възвръща гора, желае се неизменност и доста непримиримост. Смятам, че ще успеем да възвърнем гората на местата, на които тя е потърпевша поради пожари “, добави той и даде начало на обичайна залесителна акция, отдадена на Седмицата на гората.
След обширен инструктаж от инж. Заяков и инж. Иван Чергеланов, шеф на Регионално горско стопанство за метода на засаждане на младите фиданки десетки жители се включиха в зелената самодейност. В залесяването участваха още и ръководителят на Общинския съвет Таньо Брайков, общинският консултант Юсни Ибрям, заместител регионалните шефове Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов, ръководители и представители на локалната правосъдна власт, регионалните дирекции „ Земеделие “ и „ Безопасност на храните “ и други.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР