Стара Загора. Форум 30 години по-късно: демократични ценности, поколението днес

...
Стара Загора. Форум 30 години по-късно: демократични ценности, поколението днес
Коментари Харесай

В Стара Загора се проведе форум, посветен на перспективите и проблемите пред младите хора в демократичното време

Стара Загора. Форум „ 30 години по-късно: демократични полезности, поколението през днешния ден – проблеми, реализация, вероятности ”, иницииран от старозагорският публичен медиатор Надежда Чакърова, събра близо 100 младежи в зала „ П. Р. Славейков “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора .

„ Моят съвет е – имайте ясни цели, работете за тяхното реализиране. Щастливци сте, че живеете във време, което ви дава независимост и не лимитира правата ви. Моето обръщение към вас е – имайте фантазии, не се лутайте, а споделяйте сами със себе си желанията си, с цел да сте наясно накъде вървите “, сподели на младежите отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя акцентира, че е значимо младежите да имат своето място и глас и да ги отстояват, като даде образец с положителната работа в Стара Загора, която вършват Младежкият и детският съвет, както и младежкия публичен медиатор.

По време на форума, с изключение на полемика за измененията, настъпили в страната и Европа, през миналите 30 години, бе показан отчет на работата на първия млад омбудсман на Стара Загора Бетина Радева. Тя, дружно със своя заместител Калоян Максимов, регистрира десетки начинания, които са били в поддръжка на младежите на града. Местният омбудсман Надежда Чакърова връчи алегорично мандат за работа на новоизбрания екип от младежи, които да продължат дейностите за възстановяване на младежката среда.

„ Изключително щастлива съм да видя в зала „ Славейков “ толкоз доста младежи. Благодаря за опцията да поздравя персонално новия млад омбудсман Александър Александров и неговия заместител Мартин Колев и да им пожелая потребен мандат. Да се радват на триумфи и осъществени хрумвания “, сподели ръководителят на Общински съвет Мария Динева малко преди да стъпят в служба новите млади публични медиатори. Те от своя страна обявиха изрично, че ще надграждат работата в името на младите, както и ще наблюдават за положителната връзка с институциите.

За правата, отговорностите и отговорностите на демокрацията приказва Станимир Стоянов, основател на Международна академия за високи достижения „ Сър Исак Нютон “. Той показа част от житейския си и професионален опит с младежите.

Участници в събитието бяха още националният омбудсман Диана Ковачева, зам. регионалният шеф Петя Чакърова, шефът на Регионалния исторически музей Петър Калчев, ръководителят на Районния съд Милена Колева, ръководителят на Търговско-промишлената палата Олег Стоилов, изпълнителният шеф на фондация „ Постижения “ Виктория Стоянова, представители на локални и държавни институции. Поздрав към участниците във форума и гостите насочи и отец Иван Генов от Старозагорската митрополия във връзка празника на християнското семейство и юноша.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР