Стара Загора. Европа е в Стара Загора с редица проекти,

...
Стара Загора. Европа е в Стара Загора с редица проекти,
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Николай Диков: Европа инвестира в културния живот на Стара Загора

Стара Загора. Европа е в Стара Загора с редица планове, които обезпечават финансиране за належащи въпроси, стоящи пред локалната власт. Благодарение на солидарността на Европейски Съюз, общината подкрепя всички културни институции, с цел да е Стара Загора жив културен център. Това сподели през днешния ден претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ Николай Диков, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Той се срещна с работещите в Кукления спектакъл, като бе придружаван от общински съветници. „ Не е инцидентно, че в нашия град имаме Куклен спектакъл на международно равнище. Това е потвърдено във времето с редица заслужени ИКАР-и и интернационалните награди. Старозагорци се гордеем с него “, акцентира Диков. „ Чрез плановете, които осъществят кметът на града Живко Тодоров и екипът му през последните осем години, е очевидно, че нашият град се трансформира, обновява. Културните ни средища имат поддръжка, когато се нуждаят. Пример мога да дам с Кукления спектакъл, макар че е държавна благосъстоятелност, само че никой не се замисли и незабавно бяха обезпечени общински средства за незабавния ремонт на покрива му преди няколко години “, напомни Николай Диков. Той загатна още, че тази година в своя нов дом ще се настани и Музей „ Литературна Стара Загора “, който до преди отделяне на ново помещение се намираше в неприветлив апартамент.
„ Роден съм и съм живял в предишното време. В тези времена, за които никой не желае да си спомня. Днес по-младите не осъзнават, че единствено с една персонална карта и една банкова могат да обикалят света “, сподели Дарин Петков, шеф на Държавен куклен спектакъл. „ Отварянето на Европа, общуването, което имаме, тези обмяна на опит и хрумвания – те са полезност, която би трябвало да пазим. Преди 10 години никой от нас, артистите, не можеше да си намерения да има зрелище тук и да отиде след 3 часа на различен театър в София. Днес тази опция е реалност, тъй като имаме подобаваща инфраструктура “, добави шефът на театъра.
По време на срещата Диков напомни, че още две от обичаните места за старозагорци – Летният спектакъл и Зоопаркът, следва да бъдат актуализирани. „ През есента чакаме да отвори порти и Центърът за даровити деца, в дарената от Мария Жекова постройка в центъра на града ни. Без европейска помощ, от общинския бюджет единствено – всички тези усъвършенствания са немислими “, добави той.
Николай Диков бе безапелационен, че значимите тематики за района би трябвало да имат своя европейски глас, с цел да има изгода за всички ни. Той акцентира значимостта от непоклатимост на енергийния комплекс „ Марица изток “, както и в продължение на вложението на свежи европейски пари в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР