Стара Загора. Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа

...
Стара Загора. Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа
Коментари Харесай

Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора

Стара Загора. Единадесети интернационален шампионат по художествена гимнастика за купа „ Берое “ се организира през днешния ден и на следващия ден в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Организатори на надпреварата са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „ Берое “, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба вземат участие в шампионата, който се организира в Община зала „ Стара Загора “ (ДЗУ). Специален посетител е златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн.

„ Радвам се, че сме дружно, макар сложните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж и воля да упражнявате, макар рестриктивните мерки. Благодаря на Боряна Калейн, че е измежду нас. Надявам се да почерпите от нейното ентусиазъм и да продължите с плам, тъй като ще разчитаме на Вас вбъдеще “, сподели при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и признателен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика „ Берое “ за приноса й за развиването на спорта в Стара Загора.

„ За мен е огромно наслаждение, че съм в Стара Загора. Преди 11 години тъкмо тук в тази зала за първи път станаха републикански първенец и вардя доста положителни мемоари. Желая Ви доста триумфи, в никакъв случай не се предавайте, слушайте треньорите, не се отхвърляйте от фантазиите си “, направлява младите очаквания Боряна Калейн.

Участниците в шампионата получиха и приветствен адрес от Илияна Раева, ръководител на Българската федерация по художествена гимнастика.
Наградени бяха победителките от най-малката група родени през 2013 година Турнирът продължава със спортната част сред ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден стартира с самостоятелната конкуренция за всички останали възрастови групи.

По самодейност на клуба хазаин „ Берое “ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора - Карамфила Абаджиева на победителките при девойки старша възраст и при дамите. Всички участници, съдии и треньори ще получат дарове от клуба.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР