Стара Загора е рекордьор по дела за обиди и клевети

...
Стара Загора е рекордьор по дела за обиди и клевети
Коментари Харесай

„Фейсбук” войни: Стара Загора е рекордьор по дела за обиди и клевети

Стара Загора е рекордьор по каузи за обиди и клюки в обществените мрежи. С всеобщото нахлуване на обществените мрежи, търсенето на гласност незабавно било намерено и в Стара Загора. С възникването на първите градски „ Фейсбук” групи почнали и делата за клюка.
След обидата във Facebook: Кметът на Стара Загора отдръпна жалбите си против консуматори в мрежата Градоначалникът заведе четири наказателни каузи за засегнатост и клюка поради думата „ палячо "
Оказва се, че с изключение на първото дело за „ Фейсбук” засегнатост и клюка, тук сходни процеси са и най-масова процедура.

Първият наказан в България е общинският консултант Янко Янков. „ Осъдиха ме, тъй като споделих, че един е отсякъл едно дърво, аз съм първият наказан въобще в държавата”, показа Янков.
Снимка: btvnovinite.bg

Негов главен конкурент във войната в обществените мрежи е админът на най-масовата група в града. Двамата се съдят непрестанно.

„ Аз съм го съдил неведнъж, той ме е съдил, само че не ме осъди. Наклевети ме, че съм построил противозаконна постройка”, сподели Йордан Йорданов.
Снимка: btvnovinite.bg

И макар че не отхвърлят, че постоянно правосъдните каузи се употребяват и като политически инструмент, хората в града се гордеят, че тъкмо те са първите, развили тази ниша в българското правораздаване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР