Стара Загора. Две лаборатории за производство на синтетични наркотици в

...
Стара Загора. Две лаборатории за производство на синтетични наркотици в
Коментари Харесай

Две лаборатории за производство на синтетични наркотици в домашни условия са разкрити в Стара Загора, задържани са двама души

Стара Загора. Две лаборатории за произвеждане на синтетични опиати в домашни условия са разкрити в Стара Загора, арестувани са двама мъже – на 24 и 33 години. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . На 9 октомври чиновници на Второ районно управление (на МВР) – Стара Загора провели профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на производството и разпространяването на наркотични субстанции, в хода на която е арестуван 24-годишен локален гражданин. При осъществено претършуване в жилището му в Стара Загора, служителите на реда намерили разнообразни химически субстанции и съдове с полепнали по тях остатъчни количества от тях, за които има данни, че са употребявани за произвеждане на синтетични опиати в домашни условия. Иззети са също найлонови торбички, съдържащи към 13 г белезникави кристалообразни субстанции, реагирали при полевия наркотест на метамфетамин, 4 хартиени опаковки със същата дрога, полиетиленова торбичка с към 4 гр канабис. Два дни по-късно, в хода на аналогична спецакция, осъществена от чиновници на Първо районно управление (на МВР) – Стара Загора, е осъществено претършуване и изземване в апартамент, населяван от 33-годишен мъж. Открити са огромен брой стъклени и пластмасови бутилки, съдържащи прекурсори за произвеждане на опиати, и разнообразни съдове с полепнали по тях остатъчни количества от химични субстанции. Иззети са също 140 таблетки от разнообразни лекарства, 5 топчета канабис, кутийка, съдържаща опаковано в полиетиленови пликчета белезникаво, кристалообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Иззетите субстанции са предадени за експертиза.
С разпореждане на Окръжна прокуратура – Стара Загора на двамата мъже са наложени ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ за период от 72 часа, а работата по формираните досъдебни производства продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР