Стара Загора. Два световни рекорда в спортната стрелба са притежание

...
Стара Загора. Два световни рекорда в спортната стрелба са притежание
Коментари Харесай

Стара Загора: Навършват се 30 години от поставянето на два световни рекорда в стрелбата, поставени от представители на града

Стара Загора. Два международни върха в спортната пукотевица са владеене Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов от Стара Загора, а единият от тях - с револвер на 50 м, отборно, не е усъвършенстван към този момент 30 години. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Клубът по спортна пукотевица „ Августа 1992 “ посвещава редица събития на кръглата годишнина от извършеното във Финландия Европейско състезание с малокалибрен револвер, където тримата завоюваха две европейски трофеи отборно, два международни върха отборно с револвер на 50 м – резултат 1666 т., с револвер на 25 метра –резултат 1751 т. и две европейски трофеи и международен връх самостоятелно от Спас Копринков с револвер на 25 метра – 588 т. Двете открити шампионати и шампионат по пукотевица с пневматичен револвер са отдадени на празника на Стара Загора – 5 октомври.
На 3 октомври 2018 година, от 11.00 ч., в общинската спортна зала „ Стара Загора “ ще се организира шампионат по пукотевица с пневматичен револвер сред тимове от институции и публицисти. В 12,30 ч. кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще връчи благодарствени плакети за заслуги към развиването на спорта в Стара Загора на Спас Копринков, Симеон Симеонов и Иван Иванов в чест на годишнината от върха.
На 4 октомври 2018 година, от 09.00 ч до 20.00 ч., ще се организира Открито състезание на клуба с огнестрелно оръжие на стрелбището в кв. Лозенец. Всички искащи могат да заявят присъединяване си на фейсбук страницата или на имейл: [email protected].
На 5 октомври 2018 година, от 13.00 до 20.00 часа, ще се организира Открито състезание на клуба с огнестрелна пушка, на дистанции: 100 м и 300 м, на стрелбището в село Шаново. Желаещите могат да заявят присъединяване си на фейсбук страницата или на имейл: [email protected].
Наредбата за осъществяване на надпреварата е оповестена в уеб страницата на клуба: augustaclub.eu.
Програмата на Община Стара Загора за празника включва още Международен шампионат по бридж, Народни битки, Балканиада по футбол за ветерани, Парад на ретро коли и шампионати по редица спортове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР