Стара Загора. До 30 април 2019 г. е спряно движението

...
Стара Загора. До 30 април 2019 г. е спряно движението
Коментари Харесай

Стара Загора: До края на април ще бъде затворено кръстовището на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Одринска епопея“ заради изграждането на кръгово

Стара Загора. До 30 април 2019 година е спряно придвижването на всички типове превоз, през кръстовището на ул. „ Христо Ботев “ и ул. „ Одринска епопея “ в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Временната организация на придвижването е по отношение на обезпечаване на безвредното осъществяване на строително-монтажните работи по създаване на кръстовище с кръгово придвижване край парк „ Артилерийски “.
Ремонтните действия започнаха на 13 февруари 2019 година и ще продължат до 30 април 2019 година, планува заповед на кмета Живко Тодоров.
До края на април публичният превоз ще се движи по обходен маршрут както следва:
- автобусни линии № 3 и № 8: ул. „ Капитан Петко Войвода “ – кв. „ Казански “ - ул. „ Одринска епопея “ - бул. „ Славянски “ и назад.
- автобусна линия № 22: бул. „ Славянски “ - ул. „ Одринска епопея “ – Калояновско шосе и назад.
Спирки „ Христо Ботев “ и „ Орфей “ няма да обслужват автобусни линии № 3, № 8 и № 22. Автобусите ще стопират на бул. „ Славянски “ в построените уширения, на които са инсталирани знаци, указващи автобусни спирки.
Правителството обезпечи от националния бюджет финансов трансфер за община Стара Загора в размер на 3 млн. лева за разширение с 40 дка на новия парк „ Артилерийски “, който ще заеме повърхност към 130 дка. Продължението на ул. „ Хр. Ботев “ ще бъде с две дейни ленти за придвижване, а в двете странични ще се паркира. То ще бъде разграничено от зеленина, а повдигната пешеходна пътека и велоалея ще свързват северната и южната част на парка. На улицата ще може да се паркира, както и на прилежащата „ Одринска епопея “, където се построява кръговото кръстовище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР