Стара Загора. Днес в Община Стара Загора се проведе обществена

...
Стара Загора. Днес в Община Стара Загора се проведе обществена
Коментари Харесай

На публично обсъждане представиха инвестиционно намерение за изграждане на иновативна технология за преработка на общинските битови отпадъци

Стара Загора. Днес в Община Стара Загора се организира социална полемика, за набиране на отзиви и хрумвания, по отношение на капиталово предложение за бъдещото развиване на инфраструктурата и въвеждане на нови технологии за преправка и извънредно неутрализиране посредством енергийно оползотворяване на общинските битови боклуци, оповестиха от общината.

„ Депото, което беше построено в Ракитница е на лимита на своя потенциал има опция за употреба в границите на най-много три години за нас е значимо да имаме опция. Алтернатива, само че не непременно. По-важно е от екологична позиция всичко да е както би трябвало и да бъде по метод потребен за Стара Загора “, сподели при започване на срещата зам.-кметът Йордан Николов.

На публичното разискване Николай Тодоров, представител на компанията показала капиталовото желание, обясни на присъстващите какво включва планът. „ Инвестиционно желание включва построяването на комплекс за сепариране на твърди битови боклуци, неподлежащи на следващо преработване. За да не се изхвърлят на депото Европа постанова до 2035 година да бъдат понижени до най-много 10 на 100 депонираните боклуци. Нашата технология ги третира в безкислородна среда посредством перолизна диструкция извлича всички енергийни стойности от отпадъците, трансформирайки ги в енергийни първични материали като газ, перолизно масло и пирокарбон, която се трансформира в електрическа сила “, изясни Тодоров. Той добави, че годишната продуктивност на инсталацията -55 000т/г.

Дискусията провокира спор, който ще продължи на 1 март (вторник) от 17.30часа в зала „ П. Р. Славейков “ в постройката на Община Стара Загора, бул. „ Цар Симеон Велики “ 107 с показване на мултимедийна презентация, онагледяваща процеса на осъществяване на енергийното оползотворяване на отпадъците. Община Стара Загора насочва покана към всички заинтригувани страни за присъединяване в Общественото разискване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР