Стара Загора. Деца от три старозагорски детски градини дойдоха в

...
Стара Загора. Деца от три старозагорски детски градини дойдоха в
Коментари Харесай

Стара Загора: Деца от три детски градини посетиха Общината и изказаха пожелания по повод Благовещение

Стара Загора. Деца от три старозагорски детски градини пристигнаха в Община Стара Загора, с цел да поздравят общинарите с един от най-големите християнски празници Благовещение или Благовец. Това оповестиха от пресцентъра на Община Стара Загора . Те изрекоха благопожелания за здраве, забавление и наслада през настъпващата пролет. Само благи новини за всички хора поръчаха гостите.
Възпитаниците на Детска градина №68 „ Патиланско царство “ дадоха началото с песента „ Снощи на герана бях “. Децата пресъздадоха националните традиции на Благовец – началото на деня и момите, които се предизвестяват за самодивите, търсенето и появяването на кукувицата. Изказаха и доста благопожелания за здраве, шанс и благодат. Имаше и танц на слънцето на фона на кукувича ария.
Пролетното чистете и метене, демонстрираха девойките от детска градина №34 „ Райна княгиня “. Момчетата пък прескачаха огъня и гонеха змии и гущери. Всяко дете носеше в ръка паричка, с цел да бъде годината му богата и плодородна.
Най-малките кукери от детска градина №5 „ Мечо Пух “ изгониха неприятните сили от Общината и благопожелаха „ Да потъне вдън земя злото и да пребъде положителното “.
Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора, и Делян Иванов, секретар на Община Стара Загора, поздравиха децата с добре пристигнали и им пожелаха през днешния ден да са щастливи и усмихнати, с цел да е по този начин през цялата година. Те подариха дребните посетители с лакомства, а децата дадоха обещание да са послушни и работливи през цялата година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР