Стара Загора. Ден на отворените сърца в Комплекса за социални

...
Стара Загора. Ден на отворените сърца в Комплекса за социални
Коментари Харесай

Стара Загора: Официално беше откриха обновената сграда на Центъра за обществена подкрепа

Стара Загора. Ден на отворените сърца в Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии се организира през днешния ден в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Събитието е част от акция в поддръжка на толерантността, която се организира по самодейност на Фондация „ Мисия Криле ”. Бе открита и обновената постройка на Центъра за социална поддръжка. На церемонията участваха зам.-кметовете на Община Стара Загора Иванка Сотирова и Янчо Калоянов, основният проектант Виктория Грозева, зам. регионалният шеф Петя Чакърова, както и представители на разнообразни институции, организации и общности от Стара Загора.
„ В тези дни на приемливост всички би трябвало да имаме отношение към насъбраните дефицити, които обществото е основало. Стара Загора е един от градовете с най-вече обществени услуги. Сега са 38, със идващия план ще надвишават 40. Това е ангажираността на Общината да обезпечи освен заслон, само че и грижа за нуждаещите се “, сподели Иванка Сотирова. Тя прикани да бъдем с отворени сърца и да даряваме на нуждаещите се. Янчо Калоянов описа, че кметът на Общината Живко Тодоров е бил извънредно зает с ремонта, с цел да се реализира този резултат. Архитект Грозева изрази задоволство от постигнатото и разяснява, че е доста значим комфорта на обитаване за хората, настанявани тук.
Петя Чакърова акцентира, че обществените услуги в Община Стара Загора се развиват сполучливо, тъй като тук хората работят със сърцата си.
„ Благодарим на Община Стара Загора за поддръжката и обновяването на Центъра за социална поддръжка, към Комплекса “, сподели Диана Димова, шеф на комплекса. Близо 400 деца и родители всяка година употребяват услугите му. Много от тях са минали или минават през разнообразни премеждия и имат потребност да бъдат признати с почитание, без да бъдат осъждани и упреквани. Екипът се пробва да поддържа несъмнено, отзивчиво, отворено и подкрепящо действително място, където всеки може да се усеща предпазен и важен. Професионалната задача е да се върне достолепието на тези хора, да им се помогне да открият ресурсите в себе си и обкръжението си, в общността, с цел да продължат напред.
Над 300 майки и деца са минали през звеното „ Майка и бебе “, откогато е основано преди 13 години. Много от майките са получили поддръжка от Община Стара Загора с общинско жилище и намиране на работа. По-голямата част са съумели да продължат напред в живота и да се оправят независимо.
От 1 октомври тази година даването на услугите в Комплекса е поверено на фондация „ Мисия криле “, чийто ръководител е Димова. „ Ще работим със същото движение и още по-ангажирано “, даде обещание тя.
Старозагорски свещеници направиха церемониален водосвет за реновираната постройка.
След формалната част Денят на отворените сърца продължи с интерактивни занимания тематично свързани с толерантността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР