Стара Загора дава заявка да бъде един от иновационните дигитални

...
Стара Загора дава заявка да бъде един от иновационните дигитални
Коментари Харесай

Мария Габриел: Европейските инвестиции в областта на изкуствения интелект ще достигнат 1.5 милиарда евро

" Стара Загора дава поръчка да бъде един от иновационните цифрови хъбове в Европа. Тук се вижда нововъведение и сила. Може да разчитате на нашата поддръжка. В това отношение може да разчитате на цялостна поддръжка “. Това сподели Мария Габриел, еврокомисар с сектор „ Цифрова стопанска система и цифрово общество “ по време на откриването на конгрес „ Киберсигурност и подправени вести “, проведен от Община Стара Загора, написа izbori.bg.

По време на събитието стана ясно, че европейската тактика върви в посока за поощряване на вложенията и развиване на технологията, социално-обществените процеси и основаване на правна и етична регулираща рамка.
„ Европейските вложения в региона на изкуствения разсъдък са увеличени с към 70% за интервала 2018-2020 година, като те ще доближат 1.5 милиарда евро. От 2020 година вложенията ще са по 1 милиард евро на година “, акцентира Мария Габриел.

Тя взе присъединяване с лекция на тематика „ Киберсигурност, подправени вести, отбрана на данните: провокации в подтекста на европейските избори “. Еврокомисарят презентира опциите, които Европейски Съюз дава за различаване и елиминиране на целенасоченото дезинформиране на обществото. „ До преди близо две години, тематиката за подправените вести бе непозната. Сега работим към основаване на баланс сред свободния достъп до информация и другарство, както и стимулирането на осведомителните нововъведения, като в това време се съблюдава правилото за истината и тестваната информация. Фалшивите вести са инструмент за деморализиране, демонизиране на хора и институции също. Целта е да се основава подвеждаща информация, поднесена прочувствено по няколко от тематиките, вълнуващи най-вече хора – опазване на здравето, чистотата на въздуха и водата, както и миграцията “, добави Габриел.

Тя акцентира, че би трябвало да се върви малко по малко към бистрота на данните и носителите им, към меродавност и просветеност при потреблението на обществените медии. „ Няма рецепта знамение. Върви се към ограничение на подправените профили и страници в обществените медии. Проучването сочи, че към 90 млн. са недействителните консуматори на Фейсбук ”, съобщи еврокомисарят. Тя сподели още, че към този момент се работи групово в областта на предварителна защита на хакерските атаки, както и към понижаване на бюрокрацията при узаконяването на виртуални и индустриални артикули. Ресорният еврокомисар уточни, че се работи интензивно и в посока за застраховане на шерването на базите данни, като напъните и законодателните уредби на 28-те членки ще предотвратят разминаване и в цените на услугите за другите страни.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Варна (преди 3 секунди) Рейтинг: 55505 | Одобрение: 30110 да, нека да влагат няколко милион в изкуствения разсъдък на Габриел, че малко да замязя на натурален разсъдък, но едва ли ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!  0  0 n eXu s (преди 1 минута) Рейтинг: 21407 | Одобрение: -16988 Трябва да се влага в тази област - това е бъдещето. Arkiva Shqip | Max Productional | Redbox Entertainment | Eran Production | Entermedia/Mixey Music | DIEZ Music (AL)Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJMНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР