Стара Загора. Близо 50 души се включиха в акция Кръводари.

...
Стара Загора. Близо 50 души се включиха в акция Кръводари.
Коментари Харесай

Стара Загора: Близо 50 души се включиха в акция „Кръводари. Шанс дари. Животът е над всичко!“

Стара Загора. Близо 50 души се включиха в акция „ Кръводари. Шанс подари. Животът е над всичко! “ в Стара Загора. „ За мен това е цивилен акт, който всеки би трябвало да направи, тъй като по този начин се избавят животи. Направих го на драго сърце и благодаря на Кръвния център за положителната работа. Това сподели кметът на Стара Загора Живко Тодоров минути откакто подари кръв в акцията „ Кръводари. Шанс подари. Животът е над всичко! “, оповестиха от пресцентъра на общината . Тодоров благодари на всички доброволци и добротворци в града.
Организатори на събитието са екипът на „ Моята еОбщина “, Община Стара Загора, Районен център по трансфузионна хематология – Стара Загора и Сдружение „ Самаряни “. Мобилният кабинет бе ситуиран в зала „ Фоайе “ на администрацията от 9.00 часа до 12.00 часа.
От Кръвния център, благодариха на старозагорци за отзивчивостта, с която се включват в акциите за набиране на кръв. По техни данни, РЦТХ – Стара Загора покрива европейските условия. Според специалистите кръводаряването, когато е допустимо и няма медицински аргументи да не се случва, е потребно за организма. Минималният интервал сред две операции е 60 дни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР