Стара Загора бе определен за домакин на турнира за Купата

...
Стара Загора бе определен за домакин на турнира за Купата
Коментари Харесай

Стара Загора домакин на Купата на България при жените

Стара Загора бе избран за хазаин на шампионата за Купата на България при дамите. Надпреварата ще се организира от 20 до 23 декември в старозагорската зала зала „ Иван Вазов “. Право на присъединяване имат тимовете заели местата от първо во до шесто след привършване на първия полусезон на НВЛ-жени 2017/2018. В битката за Купата се впускат Марица (Пловдив), ЦСКА, Левски, Берое (Стара Загора), Раковски (Димитровград) и Славия. Единственият тим, който остава отвън надпреварата е Казанлък Волей.

За установяване на формата на шампионата се употребява крайното класиране след изиграване на първия полусезон на шампионата. Регламентът планува първите два от класирането, надлежно Марица и ЦСКА да играят непосредствено на полуфинали. Останалите четири отбора се разпределят на двойки на правилото на „ спиралата “.

Така в първия ден са планувани два дуела. Волейболистките на Берое се изправят против Раковски, а представителките на Левски против Славия. На 22 декември са планувани полуфиналите. В първия Марица посреща спечелилия от дуела Берое - Раковски, а ЦСКА ще спори за място на финала с спечелилия от двойката Левски - Славия. Финалът е очакван за 23 декември.

Програма на шампионата:

21-12-2017
17:00 ч: Берое (Стара Загора) - Раковски (Димитровград)
19:30 ч: Левски - Славия

22-12-2017
17:00 ч: Полуфинал 1, Марица - победител Берое/Раковски
19:30 ч: полуфинал 2, ЦСКА - победител Левски/Славия

23-12-2017
15:00 ч: Финал

Победителят от шампионата добива право на присъединяване в третия по мощ европейски шампионат CEV Challenge Cup. В случай, че спечелилият в шампионата е и първенец на България (който взе участие в CEV 2019 Champions League), то в този случай това право отива при класиралият се на 2 ро място от шампионат Купа България 2018.

Снимка: Бончук Андонов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР