Стара Загора бе избрана за най-добър град за живеене през

...
Стара Загора бе избрана за най-добър град за живеене през
Коментари Харесай

Ще заровят ли томахавките Борисов и Корнелия като Бербатов и Лечков! Кметът на Стара Загора откровено в ексклузивно интервю за БЛИЦ TV!

Стара Загора бе определена за най-хубав град за живеене през 2016 година в анкетата на " Дарик ". Това бе един от мотивите да потърсим за коментар кмета на града Живко Тодоров. С него беседваме по най-актуалните въпроси както в политиката, по този начин и в спорта! - Г-н Тодоров, Стара Загора бе хазаин на мача на звездите на " Барселона " с основен воин Христо Стоичков. Как се справихте с организацията на тази специфична среща?
-Първо желая да благодаря на Христо Стоичков за това, което направихме дружно за града, тъй като еуфорията в действителност беше огромна.

Хората от Стара Загора имат потребност да виждат такива звезди и изобщо от такива събития. И се вижда, че с изключение на София, където има доста почитатели на футбола, и в останалите градове също има доста аудитория, която е жадна за футболни страсти. Разчитам моето обръщение да стигне и до БФС и да създадем по този начин, че националният тим да играе на разнообразни терени, с изключение на този в София.

Да, на дербита като тези с Швеция и Франция сигурно ще има доста фенове, само че когато България играе с по-малки тимове и няма толкоз интерес към тях в столицата, умерено един мач може да се играе и в Стара Загора, с цел да може да се изпълни стадиона и да подкрепим нашите национали. Хората от другите градове също заслужават да гледат подобен вид футбол.


Кметът на Стара Загора Живко Тодоров

За това аз се веселя, че направихме едно такова огромно спортно събитие, с цел да покажем, че имаме опция да организираме мероприятия от такива мащаби, както направихме по-рано Балканиада по лека атлетика, шампионат Самарско знаме, Европейско състезание по лека атлетика, както и Европейско състезание по футбол за юноши до 17 години.

- Кое беше най-любопитното от идването на международните футболни звезди от " Барселона "?
- Най-любопитни бяха взаимоотношенията сред тях и другарството, което стои в основата на всичко.

Аз се веселя, че след толкоз години всички са дружно и са другари. Между тях няма интриги и проблеми. Това е радващо в днешно време, тъй като виждате, че множеството хора в какви връзки са между тях.

- На мача на звездите се случи и нещо ненадейно - Лечков подаде голов пас на Бербатов, а по-късно двамата се поздравиха и сякаш преодоляха враждата си. Как си обяснявате обрата в връзките им?
- Смятам, че това е пътят. Българите сме по-чепати като характери и постоянно сме повече индивидуалисти, само че мисля, че се вижда, че когато играем отборно нещата се получават.

Пасът на Лечков беше брилянтен, завършекът на Бербатов също. Така че всеки един от тях има своето място и те би трябвало да бъдат един оркестър, който да работи за богатството на футбола.


Мисля че би трябвало да се дава добър образец освен във футбола, само че и в политиката и в живота! Можем да спорим, можем да имаме разнообразни отзиви, само че би трябвало да се почитаме.

- Възможно ли е по този начин както Бербатов и Лечков заровиха томахавките, това да се случи сред Бойко Борисов и Корнелия Нинова?
- Аз мисля, че когато е за положителното на България и когато би трябвало да се вземат значими решения, това нещо би трябвало да се случва. Защото персонални връзки не би трябвало да има в това.

Политиката в последна сметка си е специалност. И двамата са професионални политици. Мисля, че тук няма място за вкарване на персонални връзки в пленарната зала или пред медиите. Просто би трябвало да се търсят допирни точки, без значение дали се отнася за ГЕРБ, Българска социалистическа партия или за която и да е друга партия.

Нека да гледаме кое повече ни сплотява!

- Достатъчно единен ли е Народното събрание, като виждаме ежедневните кавги, които съпътстват работата му?
- Не е единен и там е казусът. Аз мисля, че от дълго време трябваше да има една теория, към която да се обединят множеството партии, и която да се извършва за дълги години напред.

Това са главните насоки в енергетика, опазване на здравето и обучение.

Посоката на придвижване не би трябвало да се трансформира през няколко години, а фактически да се седне, да се дефинират главните точки и да се върви по тях.

Мисля, че тогава и самите те ще бъдат доста по-удовлетворени.


- Обръща ли задоволително внимание изпълнителната власт на локалната и каква е координацията Ви с държавното управление?
- Аз съм признателен на премиера, тъй като с него работя чудесно. Самият той постоянно е заинтригуван какво се случва с локалната власт.

Знаете, че той е бил кмет на София, тъй че познава чудесно проблемите на локалната власт.

Аз мисля, че не е имало толкоз деен министър председател като него изобщо във взаимоотношенията си с хората. Борисов е податлив да контактува даже и с кметовете на най-малките общини, с цел да взема решение техните проблеми.

Виждам големите старания, които поставя Борисов и се надявам те да продължат, тъй като знам, че това е доста уморителна активност.

- Ще изкара ли държавното управление до дъно своя мандат, когато виждаме комплицираната интернационална конюнктура?
- Аз мисля, че държавното управление ще изкара мандата си. Кабинетът е постоянен.

Правителството не е формирано на правилото на любовта, тъй като в политиката не е належащо постоянно да съответстват мненията на съдружните сътрудници, само че те би трябвало да имат обща посока, която да следват и най-после да я осъществят.

Аз мисля, че държавното управление е устойчиво. И още повече, когато виждам какво е равнището в интернационален проект и по какъв начин се сипят закани по Туитър от страна на Тръмп и Ким Чен Ун, мисля че българската политика стои много по-разумно и по-правилно, в сравнение с всичко това, което се случва в света.

Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ



Оператор: Съйко СЪЕВ, БЛИЦ
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР