Стара Загора. Българските услуги в сферата на СПА туризма са

...
Стара Загора. Българските услуги в сферата на СПА туризма са
Коментари Харесай

Министър Ангелкова в Стара Загора: Българските услуги в СПА туризма са на много високо ниво, дестинациите са с потенциал да ги доразвият

Стара Загора. Българските услуги в областта на СПА туризма са на доста високо равнище, балнео- и СПА дестинациите имат капацитет да подкрепят и доразвият бранша. Така ще се притеглят от ден на ден гости през всички сезони. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на кръгла маса по плана за балнео- и СПА дестинации, която се организира в Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Разработеният план от Министерството на туризма включва 7 дестинации, които обгръщат 58 обитаеми места в цялата страна. " Има разпоредба, в която тъкмо са написани критериите, на които би трябвало да дават отговор местата за настаняване и СПА центровете им, с цел да бъдат сертифицирани. По този метод подсигуряваме качеството на продукта ", разяснява още министърът.
Относно създаването на балнео- и СПА дестинациите тя изясни, че при започване на годината беше основана и тематична работна група, в която участваха представители на туристическия бизнес и научните среди. " Експертите организираха съвещания в интервала януари-март и утвърдиха препоръчаните 7 дестинации. При създаването им над 30 общини изпратиха в министерството мнения и оферти. За нас обаче е значимо да чуем мнението и позициите на представителите на локалния бизнес, по тази причина сме тук при вас и ще организираме още районни маси по места ", означи министър Ангелкова. По думите ѝ по този начин ще се получи противоположна връзка и с общи старания ще се завърши плана, който ще подкрепя работата на сектора и министерството в промотиране на страната и привличане на туристи.
В този програмен интервал дребните и междинните предприятия в туризма и Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) ще могат да получат и еврофинансиране за действия, които да подкрепят работата им. Това става допустимо, откакто единствено преди дни Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ утвърди бюджет от 5 млн. лева, които ще подкрепят работата на бизнесмените. Министърът прикани представителите на бизнеса и локалната власт да положат старания и да се възползват от опциите на програмата, тъй като това ще способства за развиване на районния и националния туризъм.
Приходите от интернационален туризъм доближиха близо 400 млн. евро през първите три месеца на тази година, като се регистрира растеж от 10.7% по отношение на същия интервал на предходната година, сочат данните на Българска народна банка. В първото тримесечие задграничните туристически визити у нас са 1.196 млн., като нарастват с 10.8% в съпоставяне със съответния интервал на предходната година, означи министърът. Тя напомни, че след окончателното утвърждение на балнео- и СПА дестинациите те ще бъдат цифровизирани и включени в платформата iLoveBulgaria, в която има към този момент над 500 туристически обекта и атракции и са направени над 17 хиляди изтегляния.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР