Стара Загора. 25-годишният Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната

...
Стара Загора. 25-годишният Петър Бонев, който спаси живота на 21-годишната
Коментари Харесай

Петър Бонев, спасил живота на 21-годишната Виктория при инцидента край Стара Загора във влака за Варна, получи награда за проявен героизъм

Стара Загора. 25-годишният Петър Бонев, който избави живота на 21-годишната Виктория при случая край Стара Загора във влака за Варна, получи премията си от компания „ Ел надзор “ за проявен подвиг и бърза реакция за избавяне на човешки живот. Чек за 2000 лева му връчи Станимир Христов, началник планове във компанията. Това оповестиха от Община Стара Загора . „ Искам да благодаря от името на нашата компания за проявеното геройство. Гордеем се, че си наш съгражданин. Нека да има повече хора като теб “, сподели Христов. Той донесе и коледен подарък за младото семейство. „ Надявам се да има от ден на ден положителни хора “, отговори Бонев.

Пред Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора и Станимир Христов той описа и за следващата си човешка постъпка. На 1 декември в Пазарджик, където отишли с родственици от родното му село Церово, той гаси пожар в апартамент в Пазарджик, влизайки през терасата в кухнята, където се запалила микровълнова печка, а наоколо до нея имало газова бутилка. Успял да загаси огъня. В жилището имало семейство с малко дете, които изобщо не разбрали, че в кухнята им гори. После пристигнала пожарната.

На 28 ноември Петър Бонев бе награден с грамота за проявена гражданска героизъм и отговорност, и знак на признателност от Община Стара Загора. Преди дни за проявен подвиг кметът на община Лесичово инж. Серьожа Лазаров му връчи почетен плакет, грамота и парична премия. В знак на почитание към достойната му постъпка, Таня Чиширова, кмет на родното му село Церово, също го награди с грамота, имаше и подарък за младото семейство. Общинските съветници от Местна коалиция съюз на свободните демократи – Български земеделски народен съюз събраха персонални средства за момчето, а малчуганите от детската градина в с. Боримечково му изпратиха рисунки. Строителни компании са дали обещание да му оказват помощ да приключи къщата си в Церово.

Петър си остава все по този начин непретенциозен и продължава да твърди, че това неговото не е подвиг, а човешко отношение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР