Стара Загора. 20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати

...
Стара Загора. 20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати
Коментари Харесай

Стара Загора: 20 излезли от употреба автомобила са принудително премахнати от паркинги и междублокови пространства в града

Стара Загора. 20 излезли от приложимост автомобила са наложително отстранени до юли месец от междублокови пространства и общински паркинги в Стара Загора. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Образувани са над 150 преписки за излезли от приложимост МПС. Над 90 от описаните през тази година са непринудено предадени в център за разкоплектоване. Включването на МПС в процедурата по пренасяне от държавна или общинска благосъстоятелност включва връчване на наставление на притежателя, след което стартира да тече 14-дневен период, в който е редно автомобилът да бъде отстранен. Според нормативната уредба – преместването му на друга локация, с изключение на частен парцел или профилирана площадка за разкомплектоване, не стопира към този момент стартиралата процедура.
Общината провежда дружно с представители на бранш „ Пътна полиция “ и компанията, поддържаща площадката за разкомплектоване от време на време мероприятия по репатриране на отговарящите на критериите коли. Излезлите от приложимост МПС, които се намират върху общинска или държавна благосъстоятелност и които не са предадени непринудено от притежателите си в център за разкомплектоване, се транспортират наложително до подобен. Площадката се намира в кв. „ Индустриален “ и за нея дава отговор компания „ ДК Софтрейд “ ЕООД. Дейностите по отнасяне и оползотворяване на този вид МПС са в осъществяване на Закона за ръководство на отпадъците и Наредба за излезлите от приложимост моторни транспортни средства.
Проверки се правят постоянно и по информация на жители, които са забелязали паркирани отдавна коли, очевидно в неприятно положение, на които липсват стикери за техническа редовност или са без регистрационни табели. Сигнали може да бъдат подавани на безплатния " парещ телефон " на Община Стара Загора - 0800 157 37.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР