Стара народна мъдрост гласи, че ако една болест не се

...
Стара народна мъдрост гласи, че ако една болест не се
Коментари Харесай

Как да приготвим чеснова паста?

Стара национална мъдрост гласи, че в случай че една болест не се лекува с чесън и домашна ракия - значи е нелечима. За това по какъв начин се прави най-пивката домашна ракия ще поговорим различен път, през днешния ден ще забележим три метода за подготвяне на прословутата чеснова паста.

Има два съществени метода за подготвяне на чеснова паста, като при вторият чесънът минава през къса кулинарна обработка, която приглушава натрапчивият му усет и мирис.

За приготвянето на натурална чеснова паста без печене, ви трябват 2 огромни глави чесън, 100-150 мл зехтин, сол, лимонен сок.

Препоръчваме ви да счукате обелените скилидки чесън в дървено хаванче. Ако не разполагате с такова, може да пресовате чесънът, само че познавачите настояват, че счуканият чесън става доста по-вкусен на паста.

Към чесъна прибавяйте последователно зехтина на тънка бликам, при непрестанно бъркане и блъскане. Когато чесънът изцяло поеме зехтинът, прибавете и лека-полека лимонен сок на усет. В случай, че няма да употребявате незабавно чесновата паста, може да я сложите в бурканче, залеете със зехтин и съхранявате много повече няколко дни в хладилника.

Ако усетът на тази натурална чеснова паста е прекомерно мощен за вас, може да добавите малко орехови ядки, черен пипер на усет.

В случай, че стомахът ви се бунтува, може да приготвите чеснова паста с печен чесън.

Обелените скилидки чесън се завиват в алуминиево фолио, поставят се в подобаваща тавичка и се пекат към 1 час в авансово загрята умерена фурна. След това ги развивате, оставяте да се охладят и ги претривате през решето.

Постепенно добавяте олио или зехтин, сол и черен пипер на усет, ще получите гладка, ароматна и кремообразна примес.

Чесновата паста е чудесно допълнение към свежи салати с домати, мариноване на меса за печене, луксозно ускорява усета на печената риба, или просто намазана на препечена филийка самун.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР