Стара къща ще забави отварянето на първия център за временно

...
Стара къща ще забави отварянето на първия център за временно
Коментари Харесай

Къща ветеран спря Семейния център за настаняване

Стара къща ще забави отварянето на първия център за краткотрайно настаняване на фамилии, който се построява на улица „ Мортагон ”. Четириетажната постройка, в която се влагат 700 000 лв. по Оперативна програма " Региони в напредък ", е съвсем приключена. Остава да се свърже с ВиК мрежата и канализацията за отпадни води. „ Точно тук се натъкнахме на непредвиден проблем. Тръбите за вода би трябвало да се изкопаят през алеята сред новия център и прилежащата остаряла къща. Оказа се, че основите са доста плитки и тя може да се срути ”, изясни зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков.

Проверка на „ Марица ” сподели, че на мястото, където ще получават заслон фамилии с деца изпаднали в потребност, продължава работата по инсталирането на нов асансьор. Майстори шпакловат стаите. Почти сме подготвени, само че с цел да довършим този обект, би трябвало да намерим метод по какъв начин да укрепим прилежащия парцел, обясниха служащите. „ Ако питате мен - тя е напряко за побутване ”, изясни Титюков. Решението за укрепването на прилежащата къща ще вземе арх. Амада Колчева, която е създател на плана.

Става въпрос за остаряла пловдивска къща. Едната част е обитаема, а другата е в руини. На входната врата стои табела с името на улицата по правописа отпреди 9 септември - „ Мортагонъ ”.

Новият център се строи по Оперативна програма „ Региони в напредък ”. Цената му е към 700 хиляди лв. с Данък добавена стойност. В него има 11 стаи, като всяка от тях има хигиеничен възел. На всеки етаж две от стаите са с общ вход, където могат да бъдат настанени фамилии, изпаднали в неволя. В центъра ще бъдат настанени 17 души, които ще разполагат с обща кухня на първия етаж.

„ Забавянето не ни тревожи, тъй като обектът би трябвало да бъде открит чак следващата година. Преди това по Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси ” би трябвало да наемем личен състав за центъра ”, изясни зам.-кметът Титюков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР