Стар спор кой къде да пасе овцете си е причината

...
Стар спор кой къде да пасе овцете си е причината
Коментари Харесай

Спор за пасище довел до убийството на овчаря в Шуменско

Стар спор кой къде да пасе овцете си е повода за съдбовния в шуменското село Зайчино ореше. Както „Труд“ заяви, 72-годишният Камен Игнатов е бил претрепан от негов сътрудник по занимание. Това е 44-годишният Герчо Рангелов, който е бил открит за по-малко от денонощие действието, заяви шефът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим.

На Рангелов е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, осъществено по непосилен метод и с особена свирепост, сподели окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева. В момента той е със 72-часова мярка задържане под стража, ще бъде желан и непрекъснат арест, прецизираха от обвиняването.
 Снимка: Цветелина Георгиева Снимка: Цветелина Георгиева
Шуменската полиция работи по случая от вторник вечерта, когато към 22 часа постъпил сигнал, че в ожъната житна равнища край с.Зайчино ореше е открито тялото на възрастния овчар. На мястото незабавно отишла кола за спешна помощ и полиция, само че единствено установили гибелта. Нямало капка кръв, нищо не говореро за злокобно ликвидиране. Аутопсията в правосъдна медицина в Шумен обаче, посочила, че мъжът е жертва на нечовечен побой. Потрошени били 16 ребра и вътрешните контузии били несъвместими с живота. Пастирът имал и счупена ключица, както и голям брой кръвонасядание по ръцете и краката.

В началото даже имало подозрения, че е допустимо мъжът да е бил прегазен. Вероятно килърът го е налагал освен със своята тояга, както признал, а е скачал с крайници върху тялото.

От стадото липсвала елитна овца и криминалисти почнали инспекция на всички престъпно проявени лица в региона. Сред тях бил и Герчо, който в сряда вечерта направил признания по какъв начин е умъртвил сътрудника си, признал и къде е скрил овцата. Открили я вързана в гъсти шубраци. По думите на Герчо, с Камен имали остарял спор кой къде да пасе овцете си, карали се за ожънатите ниви. Местни хора пък, прибавят, че по-младият доста завиждал на пенсионера, че селяните му поверяват да пасе повече овце и по този начин получавал по-високо възнаграждение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР