Стар сателит на НАСА, който изучава слънцето повече от десетилетие,

...
Стар сателит на НАСА, който изучава слънцето повече от десетилетие,
Коментари Харесай

Сателит на НАСА падна в пустинята Сахара

Стар спътник на НАСА, който учи слънцето повече от десетилетие, падна на Земята над пустинята Сахара, заяви галактическата организация в четвъртък.

Представители на НАСА споделиха, че до момента не са получили известия за вреди или пострадвания от повторното влизане, което се случи в дребните часове на сутринта в Судан.

По-голямата част от 660-фунтовия (300-килограмов) сателит, наименуван Rhessi, се очакваше да изгори, до момента в който падаше през атмосферата. Но специалистите чакаха някои части да оцелеят и да се забият в земята.

Стартиран през 2002 година, Rhessi беше изключен през 2018 година след проблем с връзката. Преди да замлъкне, той учи слънчевите изригвания и изхвърлянето на коронална маса от слънцето.

„ Министерството на защитата удостовери, че галактическият транспортен съд с тегло 300 кг е навлязъл още веднъж в атмосферата над региона на пустинята Сахара, на почти 26 градуса дължина и 21,3 градуса широчина “, пишат чиновници на НАСА в днешна актуализация.

Астрофизикът и сателитен проследяващ Джонатан Макдауъл е отбелязал в Twitter тази заран, следните координати, които означават рухването, което е покрай границата сред Судан и Египет. „ RHESSI се движеше на североизток, когато падна “, добави Макдауъл.

Oчaĸвaшe ce пo-гoлямaтa чacт oт cпътниĸа нapeчeн Rhеѕѕі, дa изгopи, дoĸaтo пaдa в aтмocфepaтa, нo eĸcпepтитe oчaĸвaxa, чe няĸoи пapчeтa щe oцeлeят и щe пaднaт нa Зeмятa.

Πpeди пoвтopнoтo нaвлизaнe в aтмocфepaтa HACA зaяви, чe pиcĸът oт нapaнявaнe нa нaмиpaщитe ce нa зeмятa e „ ниcъĸ “ – 2 467:1.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР