Стар лаптоп с шест работещи опасни компютърни вируси бе представен

...
Стар лаптоп с шест работещи опасни компютърни вируси бе представен
Коментари Харесай

Лаптоп с най-опасните вируси се продава при начална цена $1,2 милиона

Стар преносим компютър с шест работещи рискови компютърни вируси бе показан на аукцион от китайски художник като произведение на изкуството с име „Постоянството на хаоса“.



Великите творби на изкуството постоянно имат комплицирана история, до момента в който бъдат приети от обществото. Но до момента нито едно от тях не е било опасност за техния собственик. Persistence of Chaos (постоянството на хаоса) може да се окаже точно такова изключение. Това е специфична апаратура, основана от китайския художник Гуо О Донг (Guo O Dong), която в действителност е елементарен преносим компютър с шестте най-опасни вируса. Той е безвреден до момента в който не бъде обвързван с местна мрежа или интернет, или към него се включи флаш стик.

Според създателя на Persistence of Chaos, главната цел е била да се потвърди вероятността за нанасяне на физическа щета от страна на нереалния дигитален свят. Интересно е, че Persistence of Chaos е основан по поръчка на компанията DeepInstinct, профилирана в потреблението на изкуствен интелект и дълбокото машинно образование в обезпечаване на киберсигурността.

„Ние имаме визия, какво се случва в компютрите, само че мисълта, че това не може да ни навреди, е неуместна. Вирусите, които се употребяват като оръжие, могат да повлияят на електрическите мрежи и на публичната инфраструктура. Те могат да нанесат основни вреди“.

Използван е преносим компютър модел NC10-14GB от 2008 година с 10,2-инчов екран, инфектиран с вирусите ILOVEYOU, MyDoom, SoBig, DarkTequila, BlackEnergy и WannaCry .

Лаптопът към този момент е изложен в аукцион, а неговата първична цена е $1,2 милиона. Търговете стартират на 27 май.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР