Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата

...
Стъпвал ли е човешки крак на Луната? Спекулациите по темата
Коментари Харесай

Кой остави тези следи по повърхността на Луната?

Стъпвал ли е човешки крайник на Луната ? Спекулациите по тематиката не стихват към този момент близо половин век.
 
В историята е записан фактът, че на 21 юли 1969 година американският астронавт Нийл Армстронг стъпва на Луната . Много са обаче и противоположните отзиви, които дефинират това изказване като „ велика интрига ”.
 
 Gulliver/Getty Images
 

През 1966 година, след пет години работа на интернационален екип от учени и инженери Националната въздухоплавателна и галактическа администрация на Съединени американски щати (НАСА) организира първата безпилотна задача „ Аполо ”, с която тества структурната целокупност на препоръчаната ракета-носител и комбинацията галактически транспортен съд.-->
 
 кацане на Луната Guliver/Getty Images

След това се проектират и организират още девет кораба „ Аполо ” досега, в който „ Аполо 11 ” се трансформира в първия галактически транспортен съд, който каца на Луната. Корабът излетява на 16 юли 1969 година от галактическия център Кейп Кенеди Флорида с екипаж Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин и на 20 юли 1969 година спускаемият уред „ Ийгъл ” сполучливо каца на Луната.
 

Дебатите към тематиката за кацането на Луната - истина или не, нормално се свеждат до разбор на публикуваните фотоси. Дейвид Пърс - член на Британското кралско фотографско общество, да вземем за пример твърди, че при неналичието на атмосфера фотосите на Луната би трябвало да са безусловно черни.
 
 музей космос експонати БГНЕС, списък

Коментират се още неналичието на звезди, дребният размер на Земята, развятото американско знаме в...безвъздушно пространство, неналичието на дълбоки дупки след кацането на лунния модул.
 
Любопитен факт е, че Съветският съюз - огромният съперник на Съединени американски щати в борбата за превъзходство в Космоса, в никакъв случай не слага под подозрение полетите на корабите „ Аполо “ на Луната и кацането на американците на естествения сателит на Земята. Според руснаците да се провежда сходна интрига е не по-малко комплицирано и скъпо от провеждането на същинска експедиция.
 

Разобличителните мнения и безапелационните отзиви за невъзможността механически да се реализира подобен полет обаче не престават настойчиво да се множат. 
 
 музей космос експонати БГНЕС, списък

 музей космос експонати БГНЕС, списък

От НАСА и до през днешния ден, близо 50 години след историческия полет, не съумяват да заглушат обвиняванията за имитация на „ дребната стъпка за индивида, големия скок за човечеството ”. Тези популярни думи се приписват на астронавта Нийл Армстронг, който ги изрича, до момента в който прави първите човешки крачки на Луната.
 
Видимостта на развяващия се напразно байрак да вземем за пример от НАСА изясняват с това, че знамето е сложено на гъвкава алуминиева основа, намираща се в придвижване. Горният лост обаче не бил вдигнат до дъно, което основало резултата на „ развято знаме ”. Липсата на звезди на фотосите пък е тъй като обективът на камерата не може да се приспособи по едно и също време към осветената лунна повърхнина и бледото небе.
 
 музей космос експонати БГНЕС, списък

Често доводите и на скептиците, и на поддръжниците за историческия пробив на индивида в Космоса, звучат правдоподобно.



И въпреки всичко подозренията в истинността за кацането на Луната не стопират. Към тях се прибавя и още един подробност: разходка сред експонатите в галактическия музей в Шантили, Вашингтон, където са изложени скафандрите, с които Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин „ пътуват ” до Луната, поражда елементарния въпрос „ Кой остави тези следи по повърхността на Луната ”.
 
 кацане на Луната Gulliver/Getty Images

 музей космос експонати БГНЕС, списък

И макар многократните апели към НАСА и до през днешния ден американците отхвърлят да разсекретят данните и да показват безапелационни доказателства за кацането на Луната през 1969 година

„ Мълчанието ” им пък единствено подхранва теориите, че полетът в действителност е режисиран...на Земята.
 

 музей космос експонати БГНЕС, списък

 кацане на Луната стъпка Gulliver/Getty Images
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР