Стъпките, които правим на земята, могат да имат значително влияние

...
Стъпките, които правим на земята, могат да имат значително влияние
Коментари Харесай

Как да сме здраво стъпили на земята

Стъпките, които вършим на земята, могат да имат доста въздействие върху нашето здраве и благоденствие. За доста от нас обаче това може да наподобява като нещо, което вършим автоматизирано и без да отдаваме внимание.

Всъщност, деликатното стъпване и вярното систематизиране на тежестта по краката могат да оказват помощ за попречване на пострадвания и болки в краката, коленете, гърба и даже да подобрят нашата външност.

В тази публикация ще ви представим няколко съвета и извършения, които ще ви оказват помощ да се стъпите крепко на земята и да подобрите своето здраве.

Съзнавайте своето стъпване

Много постоянно хората се движат на автопилот, без да отдават внимание на метода, по който стъпват. Започнете да се съзнавате за своето стъпване, като отделяте малко време всеки ден да упражнявате осъзнато стъпване. Поставете краката си отмерено и уравновесено на земята и усетете по какъв начин тежестта ви се разпределя по стъпалата ви. Това ще ви помогне да осъзнаете неравновесията и да ги коригирате.

Поддържайте вярна външност

 Стъпване на земята

Правилната външност е от значително значение за здравето на гърба и краката. Стойте с права тил и изправени рамена. Опитайте се да разпределите тежестта си отмерено по двете крайници, като не изпъквате прекалено много на единия крайник или плъзгате тежестта си напред или обратно. Поддържайте естествена кривина на гърба и пробвайте се да избягвате скованата позиция.

Избягвайте прекомерно високи обувки и стелки

Носенето на прекомерно високи обувки или стелки може да докара до неравномерно систематизиране на тежестта върху краката и да натовари някои елементи на краката и гърба повече от други. Опитайте се да избягвате извънредно високи обувки и стелки и предпочетете удобни обувки с подобаваща подметка, която подкрепя естествената обезценка на стъпалата.

Упражнения за крепко стъпване

Има няколко извършения, които могат да оказват помощ за крепко стъпване и възстановяване на силата и гъвкавостта на краката и гърба. Едно от тях е ходенето на пръсти за няколко минути всеки ден. Това упражнение укрепва мускулите в глезените и стъпалата и оказва помощ за възстановяване на салдото и стабилността ви при стъпване.

 Разходка

Стъпването на земята не би трябвало да бъде подценявано. То оказва помощ за връзката със земята, природата и корените. Зарежда с позитивни страсти, сила, самонадеяност. Помага да открием кои сме. Дава чувство за принадлежност и дом.

Внимателното стъпване на земята и поддържането на вярна външност могат да подобрят нашето здраве и да понижат риска от пострадвания и болки. Със разсъдливост и постоянна процедура на осъзнато стъпване и извършения за крепко стъпване, можете да постигнете усъвършенствания в своята физическа форма и благоденствие.

Вижте още:

- Магическата мощ на допира;

- Самолечение посредством дишане;

- Упражнения и за мозъка;

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР