Станция за зареждане с водородно гориво в Йокохама обяснява нагледно

...
Станция за зареждане с водородно гориво в Йокохама обяснява нагледно
Коментари Харесай

Япония залага на водорода

Станция за зареждане с водородно гориво в Йокохама изяснява образно климатичната тактика на Япония в дребен изложбен център. В дребното предверие се демонстрира по какъв начин горивните кафези създават от водород електрическа енергия за задвижаване на коли, без да се отделят отработени газове. От ауспуха на колата излиза само вода. В прилежащата стаичка международният софтуерен тръст Panasonic демонстрира видео с новата си концепция по какъв начин климатът да бъде избавен посредством водородa като енергиен притежател.

Проектът

Бели облаци плуват по синьо небе. Скоро на екрана се появява главният артикул - неугледна сива кутия, малко по-висока от човешки растеж. Това е първата в света горивна клетка за битови потребности, която децентрализирано създава от чист водород електрическа енергия и гореща вода. За мениджъра от Panasonic Норухико Кавамура уредът не е просто първообраз.

" Настъпил е повратен миг за потреблението на водорода ", уверен е той.

Освен това компанията си е сложила цели с олимпийски упоритости. При построяването на олимпийското населено място за спортистите, които ще вземат участие в летните олимпийски игри в Токио през 2020 година, част от 4000-те жилища би трябвало да бъдат оборудвани със лични горивни кафези, а целият квартал в допълнение да има парк от горивни кафези с мощ 30 киловата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР