Станциите от третия лъч на метрото ще носят имената на

...
Станциите от третия лъч на метрото ще носят имената на
Коментари Харесай

Ясни са имената на спирките на третия лъч на метрото

Станциите от третия лъч на метрото ще носят имената на знакови персони от историята и географски области. Имената им бяха гласувани от комисията по обучение към Столичния общински съвет. При избора общинарите са се съобразявали с това имената да служат за оптимално облекчение при ориентацията в метрото.

Станция „ Театрална “ ще се назовава спирката метрото на бул. “Владимир Заимов”. Струпването на театри – София, Зад Канала, Сфумато, е определила името.

Имената на останалите станции са: Ген. Владимир Вазов, Тракия, Стадион “Георги Аспарухов”, Хаджи Димитър, Театрална, Орлов мост, бул. Патриарх Евтимий, бул. Христо Ботев, Медицинска академия, бул. България, бул. Цар Борис III, Мизия, Овча Купел 1, Овча Купел 2 и Горна Баня. „ Мизия дружно с Тракия и съществуващата към този момент Вардар сформират областите на страната, има и станция България “, акцентира зам.-кметът Тодор Чобанов.

Първият стадий от третата линия на метрото ще свързва бул. „ Владимир Вазов “ и „ Красна поляна “ и ще бъде с дължина 8 км. Вторият стадий е от „ Красно село “ до „ Овча купел “ с дължина 4 км. Очакванията са третия лъч на метрото да бъде пуснат до края на 2019г.

По линиите на новото метро ще се движат и нови влакове, които ще могат да се ръководят без ватман.
От Столичната община осведомиха и, че краткотрайно се трансформира организацията на придвижване по част от бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” поради строителството на метрото, оповестиха от Столична община.

От 20 април до 28 май 2018 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по две пътни ленти от северната страна на южното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в сектора сред ул. “Мизия” и ул. “Шипка”. Движението ще се прави в една пътна лента от южната страна на южното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в същия сектор.

От 29 май до 20 октомври се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по южното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в сектора сред ул. “Мизия” и ул. “Шипка”. Движението на пътни транспортни средства ще се прави по краткотрайна пътна лента от северната страна на южното пътно платно на бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в същия сектор.

Автобусната спирка по маршрута на линии 72, 75 и 213 с код 440 “Военна Академия” в посока ул. “Оборище” ще бъде преместена след кръстовището с ул. “Шипка”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР