Становището на евродепутатите ще стане ясно утре, каза пред БНР

...
Становището на евродепутатите ще стане ясно утре, каза пред БНР
Коментари Харесай

Емил Радев: Мария Габриел е добре подготвена за днешното изслушване

Становището на евродепутатите ще стане ясно на следващия ден, сподели пред БНР евродепутатът Емил Радев във връзка днешното чуване на претендента на България за еврокомисар Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила.

След днешното чуване, което ще продължи сред 16 и 19 часа българско време, от там нататък на следващия ден ще се произнесат координаторите в двете съществени комисии и по-късно те ще създадат своите оферти за гласоподаване вътре в пленарна зала. Трябва да събере над две трети (на практика) утвърждение нашият претендент за комисар, само че аз считам, че от това, което ние чухме и от подготвителните срещи, от въпросите, които бяха заложени особено в групата на ЕНП, се видя, че доста добре се владее материята, доста добре се познават проблемите, съобщи Радев.

Изслушването на Мария Габриел ще се излъчва директно от сателитната телевизия на Европейски Съюз и може да бъде следено също и на интернет страницата на Европарламента.

Емил Радев разяснява и почналите договаряния за Брекзит. Според него е дребна вероятността той да не се случи, макар несигурността след изборите в Обединеното кралство. От тук нататък, несъмнено, почнаха с два доста значими въпроса. Първо, гарантиране правата на европейските жители, които живеят, работят и се орис във Англия. Респективно и на жителите на Англия, които живеят в държавите-членки на Европейски Съюз, а също по този начин и с финансовия въпрос – какво би трябвало да заплати Англия на европейския бюджет до излизането си? От тук нататък се надявам договарянията да вървят малко по-интензивно, тъй като тази неустановеност въздейства както върху стопанските системи на Европейски Съюз и Англия, по този начин и върху всички тези милиони хора, които живеят във Англия, а също по този начин въздейства и върху жителите на Англия, които остават в Европейски Съюз, уточни евродепутатът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР