Становището на БСП е, че трябва да продължат опитите за

...
Становището на БСП е, че трябва да продължат опитите за
Коментари Харесай

Филип Попов: Трябва да продължат опитите за преговори с руската страна

Становището на Българска социалистическа партия е, че би трябвало да продължат опитите за договаряния с съветската страна за доставка на газ към България по тръба. Това е интерес за страната ни. Доколкото ни е известно, няма решение на Министерски съвет, с което да се прекратят договарянията с Русия. Въпреки че освен България е отказала да заплаща газа в рубли, при нас се спря доставката на газ.

Това сподели заместник-председателят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов пред Българска национална телевизия.

Според него Европа закъснява с общата политика във връзка с този въпрос. Коментира още, че ще са нужни два танкера месечно, с цел да се удовлетворят потребностите на България от газ, а към момента не се знае какъв брой ще коства.

По отношение на оповестеното от Кирил Петков договаряне на доставка на два кораба от Съединени американски щати с полутечен газ на цени по-добри от европейските пазари и на " Газпром " Попов разяснява, че това е позитивно за интереса на България.

" Следва да търсим своите благоприятни условия за доставка от други източници, с цел да можем да осигурим и планираме изразходването на газ в България. Икономиката и бизнесът ни се нуждаят от това ", добави той.

Относно рецензиите на бизнеса и идните митинги Попов сподели:

" Икономиката буксува. Мерките, които предлагаме за помощ към бизнеса оказват помощ на всеки един български жител. Положението не е тежко единствено за България, само че и за целия свят. Все отново на 1300 км от нас се води война - стопират доставки на газ, петрол, зърно, желязо, всички първични материали, които Русия и Украйна изнасяха към Европа ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР