Становище на Цетин България ЕАД:Във връзка с публикация на Plovdiv24.bg

...
Становище на Цетин България ЕАД:Във връзка с публикация на Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Позиция: Антената на Yettel не е 5G, няма научни доказателства за вреда

Становище на " Цетин България " ЕАД:

Във връзка с обява на Plovdiv24.bg от 17.03.22 година , гр. Пловдив, показваме следното мнение:

Като виновна компания ние се отнасяме доста съществено към въпросите, свързани със сигурността на потребителите и построяването на надеждна телекомуникационна инфраструктура. Бихме желали да подчертаем, че съдържащите се в публикациите внушения и голословни тълкования не дават отговор на фактическата конюнктура.

Базовата станция, намираща се в кв. Тракия, гр. Пловдив, е благосъстоятелност на " Цетин България " и е въведена в употреба през 2001 година, след приемане на всички съответстващи позволения и нужни документи по законоустановения ред от българските институции и контролни органи, включително Министерство на здравеопазването, Национален център по публично здраве и разбори (НЦОЗ), Регионална здравна ревизия (РЗИ), Регионална дирекция за народен строителен надзор (РДНСК) гр. Пловдив, основния проектант на Община Пловдив и други Твърденията, че станцията не дава отговор на условията за хигиенно-защитна зона са неточни и погрешни.

Експертни оценки са получавани от способените към съответния миг органи надлежно през: 

2001 година, въз основа на което за базовата станция е издадено първото позволение за градеж, 

2013 година, въз основа на която е издадено и позволение за градеж за преустрояване от 2015 година

2021 година по отношение на нашето желание за пренасяне на базовата станция на ново място над асансьорното помещение.

Нещо повече, за спокойствието на жителите през юли 2021 година длъжностни лица на РДНСК, взаимно със чиновници за надзор на строителството към Община Пловдив - регион “Тракия ", в наличието на РЗИ - Пловдив, “ЦЕТИН България " и лицето, упражняващо строителен контрол на градежа, направиха инспекция на място и по документи на обекта. Тя не откри нарушавания по издадените строителни бумаги за обекта.

За горепосочената базова станция са осъществявани и многократни замервания на равнищата на лъчение на електромагнитни полета (ЕМП), резултатите от които са под пределно допустимите равнища в обитаеми места както в границите на използваната законова процедура, по този начин и по инспекции, като няма открити отклонения от законоустановените правила за лъчение на електромагнитни полета. Измервания са осъществявани преди и след въвеждане в употреба на “Комплекс Елит " през септември 2017 година от упълномощени самостоятелни лаборатории.

Конкретната базова станция не оперира въз основата на 5G технология и в нито един миг от въвеждането ѝ в употреба не е работила на честоти, свързани с 5G.

Бихме желали да подчертаем, че няма научни доказателства за отрицателни резултати за човешкото здраве от електромагнитните полета, предавани от базовани станции на мобилни оператори, когато са построени и се експлоатират съгласно откритите правила. България има едни от най-строгите стандарти за оптимално допустимите излагания на ЕМП в Европа – лимитите са сред 45 и 100 пъти по-стриктни по отношение на страните от Западна Европа.

С почитание, 

“Корпоративни връзки ", " Цетин България " ЕАД

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР