Становище на Института за пътна безопасност относно ТОЛ систематаШарлатани управляват

...
Становище на Института за пътна безопасност относно ТОЛ систематаШарлатани управляват
Коментари Харесай

Институт за пътна безопасност: Шарлатани управляват българските пътища

Становище на Института за пътна сигурност по отношение на ТОЛ системата

" Шарлатани ръководят българските пътища. През лятото на 2022 година беше уголемен обсега на тол системата като бяха включени второкласните пътища. На помпозна конференция Министерство на регионалното развитие разгласи, че предстоящите доходи за 2022 година ще доближат до 880 млн. лева На база на тези планове се взе решение винетните такси за леките коли да бъдат понижени с 10%. Това решение беше взето през лятото когато предстояха избори. Каква е действителността към днешна дата? АПИ е събрало за 2022 година 581 млн. лева, с 300 млн. лева по-малко от плануваното и след понижението на винетките такси през 2023 година предстоящите доходи за 2023 година ще спаднат до равнищата отпреди увеличението обсега на тол системата. През 2021 година са събрани 453 млн. лева от винетки такси, от тол такси и санкции.

От изнесените нагоре данни абсолютно излиза наяве, че тол системата обслужва частни корпоративни ползи и в този си тип тя е неспособна да доближи плановете на Световната банка от 1 милиарда лева годишно. "

Институтът за пътна сигурност (ИПБ) е водеща българска неправителствена организация, заета с намаляването на последствията от пътнотранспортния травматизъм. Организацията е основана през декември 2017 година и сплотява към днешна дата над 10 000 доброволци и пътни специалисти.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР