Станислава Арнаудова е изпълнителен директор и мажоритарен собственик в Интелигентни

...
Станислава Арнаудова е изпълнителен директор и мажоритарен собственик в Интелигентни
Коментари Харесай

Станислава Арнаудова, ИТС: TollPass e модерно технологично решение

Станислава Арнаудова е изпълнителен шеф и мажоритарен притежател в " Интелигентни трафик системи " АД /ИТС АД/. Компанията, основана през 2012 година, е първият определен народен снабдител за даване на услуга за електронно таксуване на пътни такси - винетки и тол,и формален сътрудник на Агенция " Пътна инфраструктура ". Преди да ориентира бизнеса си към тази към момента нова за България активност, приключилата Международни стопански връзки Станислава Арнаудова основава сполучливата верига за дистрибуция на мобилни телефони и услуги 2be, която след това продава на един от водещите мобилни оператори. Малко преди формалния старт на тол системата беседваме с госпожа Арнаудова за това какви ще са изгодите от въвеждането й - за страната ни, за транспортния бизнес, за пътищата и за всички нас.

- Как ще коментирате формалното известие до медиите на Агенция " Пътна инфраструктура " от 20 юни, съгласно което записаният втори Национален снабдител на услуги, с който беше подписан контракт на 14 май 2019 година " Телетол " АД, няма да има опция да продава електронни винетки, защото не е постигнал оперативна съгласуемост на база интерфейс с Електронната система за събиране на пътни такси?

- Не считам за удачно да разясня решенията на АПИ и то изключително във връзка с други претенденти за народен снабдител за електронно таксуване на пътни такси. Това, което мога да кажа като изпълнителен шеф на " Интелигентни трафик системи " АД е, че за нас електронната система на АПИ и сигурността й са безспорен приоритет при създаване на нашите услуги. Това е отговорност и към парите на нашите клиенти, която не можем да си позволим да делегираме на различен. Разбира се, в наше време са вероятни доста и разнородни механически решения, само че за ИТС водещото постоянно е било и ще бъде първо, условията на АПИ, залегнали в контракта ни с организацията, и второ - сигурността на заплащанията на жителите, която в нашия случай е с най-висока степенна отбрана, каквато има и банковият програмен продукт.

- Освен Телетол, АПИ заяви в четвъртък за още двама претенденти за Национален снабдител на услуги, които желаят да партнират на организацията в събирането на пътни такси. Страхувате ли се от конкуренцията?

- Конкуренцията постоянно води до рационализиране на продуктите и изгоди за потребителите, което пък покачва търсенето им. Така че я схващам като позитивно изискване за развиването на всяка една компания. Никога не е било моя цел ИТС да са единствени на пазара.Аз съм човек, който харесва динамичността, развиването на нещата, опцията да се пребориш и да докажеш, че си най-хубав в дадена сфера. За мен предизвикването е да бъдеш пръв и новаторски, което важеше и за предходната ми компания 2be. По-интересно е да правиш нещо, което никой преди този момент не е правил. Но с цел да го направиш сполучливо, би трябвало да си квалифициран и да инвестираш авансово доста труд, експертиза и финансови средства. Трудно е да регистрираш през днешния ден компания и на следващия ден да отговориш на условията, които страната има към този бизнес.Има и национални специфики, национално законодателство, които би трябвало да се имат поради. След 7 години работа, сега ИТС има над 60 % пазарен дял. Естествено е да желаеме да го увеличим и да запазим лидерската си позиция на пазара. Приемам го персонално, като персонално предизвикателство.

- Какви са преимуществата и изгодите на българската тол система и в частност на Вашата услуга, която ще оферирате под марката TollPass?

- " Интелигентни трафик системи " е създала безотказна и сигурна система за таксуване по пътищата на притежателите или ползвателите на тежкотоварни пътни транспортни средства с тегло над 3,5 тона. Услугата, която ще се предлага под марката TollPass, е основана на GPS технология. Това значи, че няма да има нужда водачите да стопират и да чакат на опашки, с цел да платят таксата за прекосяване. Освен стопански, това има и огромни екологични изгоди. Също по този начин подкрепя притежателите и мениджърите на транспортните компании, които посредством системата имат непрестанно данни за своите тежкотоварни транспорти.TollPass им дава точна информация и опция за надзор. GNSS технологията за позициониране регистрира четири параметъра - тегло на автомобила,емисионен клас, брой оси и клас на пътя, по който се движи. Самото отчитане ще става по два метода - ръчно и автоматизирано. При ръчното би трябвало да се купи маршрутна карта. Тя е подобаваща за камиони и рейсове, които минават пренос през България. Изисква се въвеждането на начална и последна точка на маршрута, както и посочването на до шест междинни точки, през които ще мине транспортното средство. Автоматичното отчитане за изминатото разстояние на камиона може да става посредством бордово устройство GNSS или посредством GPS тракер. Този модел е целесъобразен за превозвачите, които употребяват ежедневно българските пътища. Бордовото устройство ще се конфигурирана предното стъкло на транспортното средство и, нагледно казано, ще бъде неговата банкова карта. То ще посочва за равнищата на салдото по сметката и ще демонстрира данни за транспортното средство като тегло, брой оси, емисионен клас. Поредната добра вест за нашите клиенти е, че бордовите устройства няма да се купуват, а ще се употребяват против депозит. Ще предложим на нашите консуматори и извънредно преференциална цена за месечна такса за обслужване на бордово устройство.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР