Станислав Тодоров ще бъде номиниран от Има такъв народ за

...
Станислав Тодоров ще бъде номиниран от Има такъв народ за
Коментари Харесай

Станислав Тодоров ще бъде предложен за шеф на КЕВР

Станислав Тодоров ще бъде номиниран от " ИТН " за ръководител на КЕВР. Това декларира ръководителят на Комисията по енергетика в 47 Народно заседание Радослав Рибарски, представен от БНР. 

Тодоров е настоящ зам.-министър на енергетиката в ресора, ръководен от Александър Николов (ИТН). 

Той беше назначен за заместител на Николов преди по-малко от 10 дни. 

От формалната му биография излиза наяве, че е завършил право в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, както и магистратура по Международно комерсиално право в Централноевропейския университет в Будапеща, Унгария. 

Той има 9 години мениджърски опит в бранша, като е работил в " AES Марица Изток 1 " Гълъбово. Станислав Тодоров е бил лидер на листата на " Да, България " в Стара Загора на парламентарните избори през 2017 година Според информацията в профила му в LinkedIn, от 2017 до 2020 година той е бил шеф по поръчките в HeidelbergCement, а от март 2021 до влизането си в министерството е управител към Visteon Corporation.

" Това е предлагането и чакам до седмица, десетина дни тази процедура да може да мине ", споделя Рибарски пред БНР. 

Номинацията на Тодоров беше оповестена публично малко откакто бяха признати измененията в Закона за енергетиката, които редуцираха състава на КЕВР от 9 на 5 души. 

Със същия план бяха прокарани и промени в условията за стаж, нужен за избора на претенденти за членове на регулатора. 

Премахва се и условието един от членовете на енергийния регулатор да има юридически стаж и един да има опит в областта на стопанската система. 

Вместо това се уголемява дефиницията за приетия стаж в региона на енергетиката и ВиК - към този момент ще се признават и годините, в които претендентите са работили в органи на Европейски Съюз, както и в търговци с подобен предмет на активност, само че регистрирани или лицензирани на територията на друга страна член на Европейски Съюз. 

Застаж в енергетиката към този момент се признава работата в областта на финансите, счетоводството, търговията с финансови принадлежности или банковото дело, свръзани с енергийния бранш.

Мандатът на настоящия ръководител Иван Иванов изтече още през март 2020 година, само че промени по този начин и не бяха направени в последната година от ръководството на ГЕРБ и последвалата година на три следващи парламентарни избора.

Второто място, което ще се освободи заради изминал мандат, евентуално ще бъде заето от Благой Голубарев - специалист по енергетика към " ИТН ", оповестява " Медиапул ". Според изданието - за ръководител на КЕВР е била стартирана номинацията на някогашния длъжностен министър на енергетиката Васил Щонов, само че той се е отказал, заради което се е стигнало до кандидатурата на Станислав Тодоров. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР