Станислав Тодоров обеща бърз анализ на това какво следва след

...
Станислав Тодоров обеща бърз анализ на това какво следва след
Коментари Харесай

Новият председател на КЕВР не очаква драстично поскъпване на тока

Станислав Тодоров даде обещание бърз разбор на това какво следва след мораториума

Новият ръководител на КЕВР Станислав Тодоров не чака фрапантно повишаване на ел.енергията и даде обещание бърз разбор на това какво ще се случи след отпадането на мораториума, съобщи

Тодоров приказва пред публицисти, откакто пое поста от досегашния ръководител на КЕВР Иван Иванов. Бяха показани и новите членове на КЕВР.

„ Ще предоставим в Народно събрание всички разбори, с цел да бъдат уверени за всичко, което следва както във връзка с потребителите, по този начин и на електроразпределителните дружества”, даде обещание Тодоров.

Той очерта проблемите, по които ще работи новата Комисия. Освен с електрическата енергия, КЕВР ще направи разбор и на бранш „ Топлоенергетика”. „ И там трябват разбори, които да съобщим на НС”, сподели Тодоров.

Друг проблем, съгласно него, са новите бизнеспланове на ВиК сдруженията.

„ Всичките ВиК сдружения имат капиталова стратегия, имат оперативни разноски, които би трябвало да образуват цената към потребителите. Мораториумът има въздействие върху тях и би трябвало да разгледаме този проблем също предпочитано ", сподели Тодоров.

Той отхвърли да направи още прогноза за това, което би се случило след отпадането на мораториума. По думите му главният мотор за повишението на цените са били разноските за софтуерни загуби на ел.дружествата. „ Това към този момент е обезвредено от намесата на държавното управление и законодателния орган. Не чакам трагични промени в частта нарастване на електрическа енергия за битовия потребител”, сподели Тодоров.

„ Наистина съм впечатлен, че постът на ръководител на КЕВР се поема от млад и деятелен човек, който във вчерашното си изявление в Народното събрание сподели, че е наясно с цялата визия за развиване на енергийната и регулаторната политика на България по този начин, че да се надгради постигнатото и това да бъде в полза на цялото общество”, съобщи преди този момент Иван Иванов. И се обърна към Тодоров: „ Независимостта на комисията, съчетано със спазването на законите, е значимо, с цел да са устойчиви нашите решения и в полза на страната. Поемате значим и тежък пост. Това ще е задача, която би трябвало да извършите. Искам да ви насърча – с вас ще бъдат целият колектив на КЕВР, която към този момент 23 години организира регулаторната политика. Те са високи експерти и по никакъв метод няма да ви предадат”, съобщи Иванов.

„ Не малко е направено през годините, уповавам се, че ще надграждаме”, съобщи Тодоров.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР