Станислав Стоянов е титуляр на Черно море при последната му

...
Станислав Стоянов е титуляр на Черно море при последната му
Коментари Харесай

Станислав Стоянов: Очаквам Черно море да остане господар на Варна

Станислав Стоянов е титуляр на Черно море при последната му победа в дербито на Варна. Мачът на 23 май 2009 година на стадион " Спартак " в действителност е и финален между двата тима до този миг. " Моряците " печелят с 1:0 и вършат гигантска крачка към бронзовите медали, с които ще се окичат и на процедура в идващия си дуел на " Тича ".

Ситуацията беше такава, че трябваше да победим в три мача подред, с цел да приключим трети. Бихме ЦСКА вкъщи с 1:0, след това бихме със същия резултат и Спартак, а най-после и Славия с 2:0 на наш терен и изпълнихме задачата си. Специално против Спартак ситуацията бе тягостна, защото три дни по-рано в злополука бе умрял техният треньор Анатолий Кирилов. БФС обаче реши да не отсрочва срещата и всички играчи излязохме с траурни ленти, с цел да почетем паметта му, съобщи за " Петел " Станислав Стоянов.

Помня, че липсваше качество на терена, нямаше и доста положения за гол. Ние играхме само за резултат и вярвахме, че в хода на дуела ще създадем обстановки и ще вкараме гол. Точно така се случи след почивката, когато аз бях заменен и влезлият на моето място Георги Какалов вкара единствения гол във вратата, зад която бяха нашите почитатели. Това бе второто значимо попадение на Георги през сезона. Първото също беше с цената на три точки при успеха с 1:0 в Сливен, добави Станислав.

За мача в събота е обикновено да чакам Черно море да победи и да остане стопанин на Варна, въпреки да регистрирам, че ще бъде доста мъчно. Най-важно е, че това дерби още веднъж се завръща и ще носи страсти на варненци. Специално аз от стадион " Спартак " имам хубави мемоари, защото напролет на 2002 година на един тежък и заледен терен, играх за Черно море при успеха с 2:1, който прекъсна отрицателната ни серия от близко 17 години без победа в дербито, приключи Станислав Стоянов. 

Недко Петров, petel.bg 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР