Станислав Карчевски Новият полски закон за Холокоста няма да се

...
Станислав Карчевски Новият полски закон за Холокоста няма да се
Коментари Харесай

Полският закон за Холокоста ще се прилага, след като се произнесе Конституционният съд


Станислав Карчевски

Новият полски закон за Холокоста няма да се ползва, до момента в който по него не се произнесе Конституционният съд на страната, съобщи маршалът на Сената (горната камара на полския парламент) Станислав Карчевски пред вестник " Газета виборча ", представен от ДПА.

Законът, провокирал интернационалните рецензии и изключително остра реакция от Израел, планува санкции или затвор до 3 година за приписване на отговорност на полския народ и страна за нацистки престъпения, осъществени по време на Втората международна война.

Високопоставен чиновник от полското държавно управление, представен от Асошиейтед прес, сподели, че законът няма да докара до престъпни обвинявания. Според заместник-вътрешния министър Бартош Чихоцки престъпни обвинявания по новия закон няма да се предявяват, само че Полша може да желае отдръпване на погрешни изказвания.

Законът, влизащ в действие от 1 март, бе предаден за мнение на правораздаването от президента Анджей Дуда, откакто той го подписа. Конституционният съд би трябвало да реши дали законът заплашва свободата на словото и може да внесе възможни промени в него. Съдът още не е определил дата, на която ще се произнесе.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР