Станислав Бахчеванов – председател и треньор на СК Йорк“, е

...
Станислав Бахчеванов – председател и треньор на СК Йорк“, е
Коментари Харесай

Станислав Бахчеванов пое националния тим по кикбокс

Станислав Бахчеванов – ръководител и треньор на Семеен кодекс „ Йорк “, е новият селекционер по кикбокс към Българска конфедерация по кикбокс и муай тай.
Владимир Вълев-Питбула ще работи с него в екип при избора и подготовката на националите ни.


Това оповестиха от управлението на конфедерацията по кикбокс и муай тай тези дни.
Ето какво съобщи ръководителя на сдружението Галин Димов:
„ Радвам се, че се обединихме и подкрепихме предлагането за Станислав Бахчеванов и Питбула, тъй като и двамата са същински експерти и са минали през всички стадии на развиване. Не е загадка, че Бахчеванов е учредител на множеството първенци в град Варна и е „ запалил “ хиляди младежи по бойните спортове. Много от тях след привършване на спортна кариера отвориха свои школи и това подвигна равнището на кикбокса в града и страната като цяло. Станислав е част от Управителния съвет и знае по какъв начин се основават първенци и се веселя, че се съгласи да поеме този управителен пост.
От другата страна Влади Питбула е безспорен Световен първенец. Няма състезател, който да не знае триумфите му в кръга и отвън него.
И двамата са „ виждали кръга от вътрешната му страна “ и знаят до болежка от какво има потребност един народен играч.
Това трябваше да се случи доста от дълго време и се веселя, че точно екипа, с който работя (членовете на УС) взехме това вярно решение “.

От тук нататък на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай и предстоят два подготвителни лагера през месец юли в Банско и месец август в СОК “ Камчия “.
Първият ще бъде спортно-технически базов лагер като право на присъединяване ще имат всички национални гарнитури поети напълно от федерацията както и други членове на конфедерацията.
Същевременно с лагера ще се организира антидопинговото образование и първата в света на кикбокса академия за спортни съдии по кикбокс членове на най-голямата Световна организация WAKO.

Втория лагер е по самодейност на Асоциацията на бойните спортове и BOEC.BG, предвиден в СОК „ Камчия “, по муай тай по отношение на идното Европейско състезание и тестови за националите по кикбокс. Предвидени са посетители от международно равнище да водят тренировките дружно със селекционерите.

По време на лагера в Банско състезателите ще бъдат оборудвани с чисто нова бойна екипировка с помощта на Министерството на младежта и спорта, които годишно оказват помощ за развиването на спорта в страната.

До края на годината за състезателите на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай предстоят общо 4 интернационалните прояви и 4 държавни шампионата в другите стилове и възрастови групи.

За първи път в историята на кикбокса тази година България ще бъде хазаин на две интернационалните прояви. Първата интернационална купа към този момент се състоя в Свиленград в края на месец май, втората ще бъде при започване на месец октомври като неин хазаин ще бъде Община Бургас.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР