Станимира Петрова заедно с джудо звездите на България и Белгия

...
Станимира Петрова заедно с джудо звездите на България и Белгия
Коментари Харесай

В трети епизод на влогърското предаване гостуват Ивайло Иванов, Даниел Дичев и Тома Никифоров

Станимира Петрова дружно с джудо звездите на България и Белгия се впуснаха в опознаване на спорта джудо. Предстоящите олимпийски игри са измежду акцентите в третия епизод на "Backstagе " с Ивет и Станимира - влогърско предаване, отдадено на живота на спортистите.

В взаимния план на асоциация "Докосни дъгата " и Национална спортна база в непривичната за тях роля на водещи влизат международната шампионка по бокс Станимира Петрова, вярата ни в олимпийското карате Ивет Горанова и олимпийската ни медалистка Елица Янкова.

В първи епизод на "Backstage " посетител бе основният секретар на ММС - Асен Марков. Във втори епизод се запознахме с бокса и националния ни тим по бокс - дами, както и с персоналната история на Станимира Петрова.

Тома Никифоров е роден на 25 януари 1993 година в Брюксел. Родителите му са българи, които се откриват в Белгия през 1991 година Баща му, Николай Никифоров е някогашен играч по джудо, а майка му е приключила НСА.

Тома стартира да се състезава от ранна възраст. През 2007 година става първенец на Белгия за деца до 15 години и е признат в националния тим на страната. През 2009 година става вице международен първенец за младежи под 17 години, а през 2010 печели сребърен орден на Летните юношески олимпийски игри в Сингапур.

След 2014 година стартира да се състезава при мъжете в категория до 100 кг и печели медали в разнообразни шампионати. През 2015 година печели бронзови медали на европейското и на международното състезание по джудо. През 2016 година е сребърен медалист на Европейското състезание по джудо, а през 2018 става европейски първенец по джудо в категорията си.

Ивайло Иванов стана международен първенец на 7-мото състезание за военнослужещи в Китай през 2019г.

Ивайло Иванов на Европейските игри в завоюва сребърен орден в кат. до 81 кг. и стана европейски вицешампион в Минск.

Българският джудист Даниел Дичев е със златен орден на влиятелен шампионат в Хонконг след триумф на финала в тежка категория.

Талантът, който от няколко години се подготовя в Япония, записа победи посредством вадзари по пътя си към златното отличие.

Към този миг Дичев е на 38-мо място в международната класация при 100-килограмовите. Преди шампионата в Хонконг той записа присъединяване на Големия шлем в Осака. Даниел е отличен с купата за най-хубав играч от Националния шампионат “Зен Нихон “ в Япония. Той е и единствения българин,който печели подобен приз без нито една загуба. До този миг единствено още двама чужденци са били отличени с тази купа.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР