Станимира Петрова ще има честта да открие българското участие на

...
Станимира Петрова ще има честта да открие българското участие на
Коментари Харесай

Станимира Петрова: Нямам търпение да чуя първия гонг в Токио

Станимира Петрова ще има достойнството да открие българското присъединяване на кръга в Токио 2020. Двукратната европейска шампионка, носителка на международна купа и златен орден от Европейските игри в Минск 2019, ще взе участие на своята втора Олимпиада. Тя е подготвена да добави богатата си сбирка от оценки и да вземе това, което не съумя да завоюва в Рио де Жанейро 2016. В категория до 57 кг Станимира ще се качи на кръга още на 24 юли, ден след формалното разкриване. Ето какво сподели тя пред уеб страницата на БФ Бокс по този мотив.

- Станимира, на следващия ден пътувате за Токио, на процедура не остана никакво време. Готова ли си за предизвикването?

- Чувствам се добре, считам че съм подготвена и готова. Засега съм спокойна, няма огромно напрежение. Може би ще се появи като пристигнем там и стартира надпреварата. Надявам се, че тази Олимпиада ще е моята. Искам да играя добре и да бъда удовлетворена от себе си. Продължавам да упражнявам до последно, програмата е една и съща.

- Успя ли да изпълниш проекта си на 100 % преди Игрите?

- Смятам, че да. Каквото се изисква от мен и задачите, които съм си сложила, съм ги постигнала. Трябва да съумея и там. Искам да съм спокойна и да покажа това, което в действителност мога. Това е и главната цел за Игрите – да се отпусна на кръга, да основа наслаждение за себе си и за всички които гледат.

- Надяваме се, че това ще донесе и орден, нали по този начин?

- Да, по този начин е. Мечтая си за орден, само че каквото е писано, това ще стане. - Ти откриваш първа програмата за българския бокс. Това основава ли в допълнение напрежение у теб?

- Не, даже се веселя, че стартирам първа. Моят край е и най-рано от всички, на 3 август, тъй че е по-добре да няма доста време, в което да очаквам. Това води до в допълнение напрежение и изнервяне. Най-добре е да отидем и по-бързо да си свършим работата. Във форма съм и нямам самообладание да чуя първия гонг.

- Притесняваш ли се от жребия и има ли противници, които не искаш да срещнеш?

- Аз няма да съм измежду поставените, тъй че въобще не мисля за това. Нямам терзания и искания. Всички са положителни, не бих споделила, че има някоя, която да си пожелая да срещна, или пък да избегна. С която се падна, с нея ще играя.

- Какви са упованията ти за самата Олимпиада, поради че тя се обрисува да е доста по-различна от Игрите в Рио, на които взе участие?

- Това, което чета и виждам, че ни чака, несъмнено ще е доста по-различно. Може би е неприятно, че няма да има аудитория. От друга страна, не чаках да дойдат и доста българи по трибуните в Япония, тъй че може и да е по-добре за нас. Защото единствено на съперниците щеше да има почитатели (смее се). Ще има доста ограничавания, като цяло непрекъснато ще сме затворени, само че в последна сметка ние сме там, с цел да си свършим работата, не сме отишли на отмора. Останалото не ми прави усещане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР