Станимира Петрова донесе първи златен медал за България от Европейските

...
Станимира Петрова донесе първи златен медал за България от Европейските
Коментари Харесай

Станимира Петрова донесе първо злато за България от Европейските игри в Краков

Станимира Петрова донесе първи златен орден за България от Европейските игри в Краков.

Българската боксьорка победи във финала в категория до 54 кг при дамите румънката Ленуца Перижок с 5:0 (30:27, 29:28, 30:27, 30:27, 30:27) съдийски гласа.

32-годишната Петрова, международна шампионка за 2014 година, изигра мача извънредно умерено и решително и не се поддаде на опитите на румънката да се играе по-агресивно от разрешеното.

Българката завоюва всеки един от трите рунда на мача, като четирима от петимата съдии край кръга дадоха всяка една от частите в нейна изгода.

За Петрова триумфът на Европейските игри е по-специален по две аргументи. През 2019 година тя завоюва златото още веднъж, само че тогава го направи в категория до 57 кг. Освен това българката взе самобитен реванш пред себе си, откакто по-рано тази година не съумя да взе участие на международното състезание в Индия поради бъбречна рецесия, която получи часове преди старта на шампионата.

В неделя българските боксьори могат да прибавят още два златни медала. В категория до 57 кг Светлана Каменова ще се бие с французойката Амина Зидани за купата, а в същата категория, само че при мъжете Хавиер Ибанес ще боксира с испанеца Хосе Килес Бротонс.

И Петрова, и Каменова, и Ибанес имат към този момент сигурни квоти за Олимпийските игри в Париж следващата година.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР