Станимир Стоилов призна, че вече се оглежда за сериозен клуб,

...
Станимир Стоилов призна, че вече се оглежда за сериозен клуб,
Коментари Харесай

Мъри: Търся сериозен клуб, който да отговаря на моите амбиции

Станимир Стоилов призна, че към този момент се оглежда за сериозен клуб, който да дава отговор на неговите упоритости. Мъри приключи взаимоотношенията си с казахстанската федерация и след пет години в някогашната руска република не счита да продължава повече гастрола си там. Стоилов, който пренаписа клубната история на Астана, няма да си взема отмора от треньорството, само че сигурно няма да се завърне в България. Бившият старши треньор на Левски прикани името му да се се свързва с треньорския пост на “Герена”, с цел да могат Славиша Стоянович и футболистите му да се готвят на мира.

“Ръководството на федерацията изяви предпочитание, аз одобрих и прекратих контракта си с националния тим на Казахстан. Всичко се случи обикновено. Във футбола всяко нещо има начало и край. Нищо ужасно не се е случило. Желая триумф на Казахстан в идващите мачове, както и на новия селекционер. За времето, в което бяхме отпред, искахме да променим мисленето, настройката и метода на игра на отбора. Вкарахме доста нови играчи сред 18 и 21 години. Това бе значима задача, с която, мисля, се справихме. Казахстан има подмладен тим и имам вяра, че ще покаже положителни игри и резултати”, разяснява Мъри пред “Дарик”.

“Искам да благодаря на Казахстан и Астана, на всички хора - ръководители и треньори, с които съм работил. Годините тук бяха прелестни. Всички дружно показахме казахстанския футбол и Астана на европейската карта. Астана стои твърдо там, уповавам се и Казахстан скоро да застане. Националният тим направи огромен скок. През годините срещнахме прелестни хора, които желаят да развиват футбола да вършат положителни неща. Няма от какво да бъдем недоволни от взаимната ни работа с федерацията и Астана”, сподели още Стоилов.
 Интервю със Станимир Стоилов @@@
“Имам още няколко дни работа в Астана, след което ще си диря сериозен клуб, който да дава отговор на моите стремежи и упоритости. Всичко е въпрос на диалози. Естествено, би трябвало да е налично и желанието на дадения клуб. Все още обаче нищо не мога да кажа. Само че диря идващото си предизвикателство. Ще се опитам да е в друга страна, не в България”, добави някогашният ментор на Левски, след което разяснява и опцията да се завърне на “Герена”: “На мен постоянно ми е прелестно, когато става дума за Левски. Сега обаче отборът си има треньор, който би трябвало да води подготовката и да готви отбора за идващия кръг. Не желая да се основава напрежение с моето име. Левски си има треньор и той би трябвало сполучливо да приключи сезона “, приключи Стоилов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР