Станимир Стоилов и Наско Сираков написаха приказката на Левски през

...
Станимир Стоилов и Наско Сираков написаха приказката на Левски през
Коментари Харесай

Левски след приказката с Мъри и Наско: Срам до позор и малко поводи за радост

Станимир Стоилов и Наско Сираков написаха приказката на Левски през сезон 2006/2007, когато " сините " станаха първият български тим, класирал се в групите на Шампионска лига. Преди това Левски стигна до 1/4-финал за Купата на УЕФА. След сезона в Лигата на богатите, тимът от " Герена " взе участие 10 пъти в евротурнирите. С две изключения се провали тотално.

 Снимка 366048
Източник:

През акцията 2007/2008 Левски отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионска лига с две загуби 0:1 от финландския Тампере. На идващия сезон " сините " се дадоха на БАТЕ от Беларус в ШЛ - 0:1 и 1:1, както и на Жилина за Купата на УЕФА - 1:1 и 0:1.

Последваха две сполучливи акции зад граница. През сезон 2009/2010 Левски в профил Сант Жулиа и Баку в квалификациите на Шампионска лига, с цел да отпадне от Дебрецен в плейофа. Но се класира непосредствено за групите на Лига Европа. Там стана ужасно - загуби от Виляреал с 0:1 и 0:2, от Ред Бул - два пъти по 0:1, от Лацио с 0:4... Все отново " сините " удариха римляните с 1:0 във втория мач и ненапълно измиха срама от 5 изгубени мача без маркиран гол.

Дойде сезон 2010/2011 и Левски отново беше Европейски. В предварителните кръгове на Лига Европа глава пред тима склониха Дъндолк, Калмар и АИК. В групите Левски победи Гент с 3:2, Спортинг (Лисабон) с 1:0, направи 2:2 с френския Лил. Но и загуби от тези противници, надлежно с 0:1, 0:5 и 0:1.

Това беше. След този сезон " сините " се сринаха тотално и не се вижда по кое време ще спрат да се дънят. Левски отпадна рано от Лига Европа в идващите си шест участия. Първо от Спартак (Търнава), по-късно от Сараево, Иртиш и Марибор. През предишния сезон тимът въпреки всичко в профил противник - Сутиеска. Но бързо беше партерен от хърватския Хайдук във втория квалификационен кръг.

А нощес Левски се прочу и против Вадуц (Лихтенщайн). От 2011 година насам " сините " отстраниха единствено Сутиеска. Когато обстоятелствата приказват, на " Герена " би трябвало да мълчат. Виновно...

 Засилени ограничения за сигурност на тренировката на Левски, вземат решение за Роси до часове
Засилени ограничения за сигурност на тренировката на Левски, вземат решение за Роси до часове

" Сините " записаха поредна евроиздънка
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР