Станимир Стоилов даде интервю пред Sportal.bg, в което разкри защо

...
Станимир Стоилов даде интервю пред Sportal.bg, в което разкри защо
Коментари Харесай

Мъри: Ще се върна в Левски, сега ще посетя Западна Европа, защото в България изоставаме

Станимир Стоилов даде изявление пред Sportal.bg , в което разкри за какво към този момент толкоз време се разминава с Левски. Мъри обаче има вяра, че това рано или късно ще се случи, само че не пожела да задълбава тематиката, защото тимът си има треньор.

Той показа, че Павел Колев не го е канил да поеме “сините”, а просто са провели другарски диалог, в който го е поздравил за поста на “Герена”. Стоилов сподели още, че ще употребява свободното време, с което сега разполага, за да се запознае с най-новите трендове във футбола. За задачата треньорът ще посети водещи тимове от Западна Европа.

- Мъри, здравей! Много се разяснява твоето бъдеще. Къде ще продължиш треньорската си кариера?

- Бъдещето ми е обвързвано с футбола. Не бързам обаче да поема нов тим. Изчаквам някой клуб да ме изиска и естествено аз да се съглася. На този стадий не мога да изключа да работя в нито една страна, в това число и Азербайджан. Но както споделих, не бързам. Ще употребявам времето, в което съм без тим, за образование. Целта ми е да натрупам още повече познания, които ще ми бъдат потребни за в бъдеще. Ще се насоча към Западна Европа, тъй като там футболът е на най-високо равнище. Технологиите много напреднаха, а ние в България малко изоставаме. Затова считам да се срещна с най-новите трендове във футбола.
- Павел Колев сподели, че неотдавна сте провели диалог. Предлагал ли ти е да поемеш Левски?

- Вижте, диалогът сред двама индивида е добре да си остане сред тях. Павел Колев доста тъкмо го сподели. С него се познаваме много от дълго време. Не може ли двама другари да си приказват? Просто го поздравих за поста изпълнителен шеф в Левски. Не сме говорили да поема Левски.

- Ти реализира огромни триумфи с Левски, само че към този момент дълго време не си на “Герена”. Защо толкоз години се разминаваш със “сините”.

- Отдавам го на стичане на събитията. Имало е време, когато Левски не ме е канил. Веднъж пък от клуба не одобриха моите условия. Никога обаче разминаванията не са били финансови. В това отношение е нямало проблем. Не знам по кое време, само че ще се върна на “Герена”.

- Как приемаш структурните промени в Левски? Усилено се приказва за нови притежатели. Освен това Павел Колев е новият изпълнителен шеф, а Дерменджиев - старши треньор.

- Нека мине Общото заседание на клуба и тогава ще се види по какъв път ще поеме Левски. Знаете ли по какво си проличава най-вече желанието на притежателите, освен на Левски, приказвам като цяло във футбола? По вложенията в материалната база. Ако един човек придобие апартамент, най-нормалното нещо е да желае да го направи по-приветлив, с цел да може да се усеща добре. Няма нищо по-нормално да инвестираш в личния си дом. На Павел Колев му поисквам триумф. Нека реализира с Левски всичко, което е възнамерявал. Само, че един човек мъчно може самичък да се оправи. Затова би трябвало да получава помощ от всички в клуба. Не съм първият, който ще каже, че Колев е квалифициран и има нужните познания и умения, с цел да реализира задачите си.
- Има ли съгласно теб напредък в националния тим на България?

- Да, за какво да няма. България се показа сносно по време на шампионата Лигата на нациите. Това, което видях, е един обединен тим, който се бори за успеха. Футболистите се раздават и си оказват помощ на терена. Като се има поради лимитираните благоприятни условия на играчите, сплотеността е доста значим фактор.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР