Станимир Шаламанов: Отказах се да оценявам дърветата, там не бива

...
Станимир Шаламанов: Отказах се да оценявам дърветата, там не бива
Коментари Харесай

На ул. Капитан Райчо загубиха битката

Станимир Шаламанов: Отказах се да правя оценка дърветата, там не трябва да се строи Инвеститор от с. Баните застроява парка на ул. "Весела " Още бетон в дробовете на Пловдив: Този път на улица Весела

Протестиращите против застрояването сред блоковете на ул. " Капитан Райчо " и " Родопи " претърпяха крушение. Празното пространство стартира да се застроява от притежателя макар апела на живеещите в квартала община Пловдив да спре построяването на кооперация. Теренът е с повърхност малко над 700 кв. метра и до преди 15-ина години също беше общински.

През 2007 година тогавашният кмет доктор Иван Чомаков предложи, а Общинският съвет одобри парцелът сред блоковете на ул. " Родопи " и " Кап. Райчо " да бъде сменен за градинката на ул. " Лозенград " до Военна болница. Под мотото за спасяването на тази градинка бяха раздадени на частници към 20 атрактивни общински парцела.

Междублоковото пространство на ул. " Родопи " стана благосъстоятелност на компанията на Васил Будев. Той пък го е продал на " Центрум груп ". Според настоящия Подробен устройствен план компанията има право да строи. Собствениците желаеха от Общината 4,6 млн. лева, с цел да се откажат от терена, само че до договорка не се стигна и багерите към този момент копаят основите.

В Пловдив няма регион, където жителите да не се изправят на нокти против застрояването на дребното оживели площи. Поредният мастодонт бе вдигнал накрак живеещите до постройката на Търговско дружество на Национална агенция за приходите на ул. " Скопие ". И тук, на дребната квартална улица тъкмо до градинката, частният вложител искаше да подвига жилищен блок.

Протест имаше и в ЖР " Южен ", който е презастроен и продължава да набъбва с нови здания. Куриозното е, че този път против построяването на две кооперации бяха се надигнали притежателите на жилищата в " Оазис 3 ". Преди това против самия Оазис пък стачкуваха жителите на старите панелки в съседство.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР